6 Σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα που δημιουργεί η βαριά σχολική τσάντα!

Σε λίγες μέρες τα σχολεία ανοίγουν και οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη σχολική τσάντα του παιδιού τους.  Η τσάντα  ενός μαθητή δεν θα πρέπει να ζυγίζει περισσότερο από το 15% του βάρους του σώματός του. Μια βαριά τσάντα μπορεί να προκαλέσει στο παιδί σας διάφορα προβλήματα  υγείας.

Καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης

Η τσάντα που φοριέται στον έναν ώμο μπορεί να προκαλέσει στο παιδί σας πόνο καθώς κλίνει προς τη μία πλευρά, προκαλώντας καμπύλη στη σπονδυλική στήλη. Θα πρέπει να φοριέται και στους δυο ώμους ώστε το βάρος να κατανέμεται ομοιόμορφα.

Συμπίεση της σπονδυλικής στήλης

Το βάρος της σχολικής τσάντας “τραβάει” το παιδί σας προς τα εμπρός, αναγκάζοντάς το  να ρίχνει το βάρος προς τα εμπρός και με τον τρόπο αυτό επιβαρύνει τα ισχία. Αυτή η στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσει τη συμπίεση της σπονδυλικής στήλης.

Τραυματισμός του αυχένα

Οι ιμάντες της τσάντας  μπορεί να ασκήσουν πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και στα νεύρα στον ώμο και στο λαιμό του παιδιού σας . Η πίεση μπορεί να προκαλέσει πόνο και τσούξιμο και γι’ αυτό προτιμάτε τσάντες  με καλά ενισχυμένα λουριά που μπορεί να αποτρέψουν την υπερβολική πίεση  που ασκείται στο σώμα.

Μυϊκή καταπόνηση

Σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο ο τρόπος που θα φορεθεί η σχολική τσάντα αλλά και το μέγεθός της. Εκτός από προβλήματα στην πλάτη και στους μύες του στομάχου μπορεί να προκαλέσει μυϊκή καταπόνηση στο παιδί. Για την προστασία από τη μυϊκή καταπόνηση, μπορείτε να προσαρμόσετε τους  ιμάντες ώμου αλλά και τη ζώνη της μέσης ( αν έχει η τσάντα) για να διασφαλίσετε ότι η τσάντα ακουμπά στην πλάτη του παιδιού.

Χρόνιος πόνος στην πλάτη και στον αυχένα

Τσάντες με μεγάλο βάρος  προκαλούν επίσης πόνους στον αυχένα και στην πλάτη. Κακή στάση του σώματος μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Τυχαίοι τραυματισμοί

Οι μαθητές που μεταφέρουν βαριά σακίδια μπορεί να προκαλέσουν  βλάβες σε άλλους συμμαθητές τους, αν το σακίδιο τους χτυπήσει ή πέσει πάνω σε ένα άλλο  παιδί. Ένα βαρύ σακίδιο μπορεί ακόμη να επηρεάσει τον τρόπο που το παιδί σας περπατά.

(πηγή: newsnow.gr)

Share
Κατηγορίες: Το παιδί και τα μάτια σας!. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399