Ικαρία: Κατάληψη στα νηπιαγωγεία αποφάσισαν οι γονείς

Την κατάληψη των νηπιαγωγείων 1ου και 2ου, στην Ικαρία αποφάσισαν ομόφωνα οι γονείς και οι κηδεμόνες, μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καλούν τους συμπατριώτες τους που διαμένουν σε άλλες περιοχές και ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις των πλησιέστερων στον τόπο διαμονής τους, νοσοκομείων, με τη λογική ότι ο αγώνας υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας, είναι ενιαίος. Το ψήφισμα των γονέων είναι το ακόλουθο:

«Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Αγίου Κηρύκου στην κοινή γενική τους συνέλευση σήμερα 13/9/2013, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε κατάληψη των νηπιαγωγείων από τη Δευτέρα 16/9/2013.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης μετακίνησης των δύο νηπιαγωγών

2. Την ΑΜΕΣΗ κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία μας με εκπαιδευτικούς

Σε νέα κοινή Γενική Συνέλευση θα καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα γίνει επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου».

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ  Η  –  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

«Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

Αυτή την εποχή ζούμε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σ’ αυτό τον τόπο: η κυβέρνηση κλείνει νοσοκομεία και βγάζει σε διαθεσιμότητα/απολύει τους εργαζόμενους σ’ αυτά. Σε πρώτη φάση ξεκίνησε από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε δεύτερη φάση με βάση τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας μέσα στο φθινόπωρο θα περάσει στα Νοσοκομεία της επαρχίας. Και δεν είναι τα μόνα “θύματα” : σχολεία, πανεπιστημιακές σχολές, Δημόσιες Υπηρεσίες και παροχές, ό,τι έδινε αξιοπρέπεια, ασφάλεια κι εξυπηρέτηση στη ζωή μας διαλύεται και καταργείται απ’ αυτές τις πολιτικές (πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφορία που πριν λίγες μέρες εξαφανίστηκε απ’ το νησί μας). Αυτό που θα μείνει από κει και πέρα θα εξαρτάται απόλυτα από ό,τι θα έχει ο καθένας μας στην τσέπη του.

Θεωρούμε πως είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε σ’ αυτές τις εξελίξεις. Όχι μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης, κάτι που οι Καριώτες περηφανεύονται πως το’χουν στο αίμα τους, αλλά κυρίως ως πραγματική ανάγκη. Γιατί έτσι για να πάρουμε για παράδειγμα δύο περιοχές που συγκεντρώνουν πολλούς συμπατριώτες μας μήπως το Πέραμα δεν εξυπηρετούνταν απ’ το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (το “Αγία Βαρβάρα”) ή μήπως η Πετρούπολη δεν καλυπτόταν απ’ το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ και το Πατησίων;

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες

Τα ζητήματα της Υγείας είναι κυριολεκτικά υπόθεση ζωής. Αυτή η υπόθεση είναι όλη δική μας. Εμείς είμαστε οι στόχοι, εμείς είμαστε τα θύματα, εμείς είμαστε κι η λύση!

Το χέρι που κλείνει τα Νοσοκομεία και απολύει τους εργαζόμενους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι το ίδιο χέρι που συγχώνευσε και απειλεί και το δικό μας Νοσοκομείο. Είναι το ίδιο χέρι που με τη κατάργηση όλων των κινήτρων έχει αδειάσει από γιατρούς τα αγροτικά ιατρεία στην Ικαριά και στους Φούρνους αφήνοντας τα χωριά ακάλυπτα ακόμα κι από συνταγογράφηση.

Όπως περιμένουμε και θέλουμε όποιος μένει στα νησιά μας, ντόπιος ή ξένος, να υπερασπίζεται το Νοσοκομείο και την περίθαλψη εδώ, έτσι κι ο κάθε Καριώτης πρέπει να κάνει το ίδιο εκεί που μένει. Γι’ αυτό καλούμε όλους κι όλες εσάς είτε οργανωμένα μέσω των Συλλόγων, όπου είναι δυνατό, είτε μεμονωμένα να στηρίξετε τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις αντίστασης στα Νοσοκομεία των περιοχών σας».

(πηγή: ertopen.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399