Αχαΐα: Εμβόλιο για 1 στα 56 παιδιά!!! Ο τρίτος κόσμος είναι εδώ

Ηπατίτιδα, μηνιγγίτιδες απειλούν ζωές λόγω περικοπών …

Σε χρονιά του «δράκου»  απειλεί να εξελιχθεί για  χιλιάδες παιδιά στην πάτρα και την Αχαΐα το 2014 σε ότι αφορά στο κρίσιμο θέμα των εμβολιασμών καθώς μετά τις περικοπές του υπουργείου υγεία  τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί και αφορούν και στην περιοχή, είναι  ο εμβολιασμός  1 παιδιού στα 56!!!

Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί το άνοιγμα της κερκόπορτας, προκειμένου στην περιοχή να κάνουν την εμφάνισή τους μετά από δεκαετίες  και να απειλήσουν  ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδιών, ασθένειες, όπως η μηνιγγίτιδα, η ηπατίτιδα β’ , κοκίτης, διφθερίτης.

Στα όσα πλέον αβίαστα καταγράφονται στο χώρο της υγείας στην περιοχή και η διαπίστωση, πως ουσιαστικά γιατροί ή οι αρμόδιοι των υπηρεσιών υγείας ,  ούτε λίγο ούτε πολύ καλούνται να «διαλέξουν» ποιο  θα είναι κάθε φορά το 1 στα 56 παιδιά το οποίο θα έχει την τύχη να εμβολιαστεί δωρεάν!!!

Παράλληλα από ιατρικούς κύκλους επισημαίνεται, πως  η Πάτρα αλλά και ο νομός Αχαϊας στο σύνολό του, κινδυνεύουν να αναδειχθούν σε  περιοχές, όπου οι γονείς λόγω οικονομικής αδυναμίας θα κληθούν να επιλέξουν το παιδί τους να μείνει χωρίς εμβόλιο, ρισκάροντας άμεσα ή στο μέλλον ,να βρεθούν αντιμέτωποι με βασανιστικά ερωτήματα , σχετικά με την υγεία του αλλά πολύ περισσότερο και για τις ασθένειες από τις οποίες  αυτό θα προσβληθεί και από τις οποίες θα κινδυνέψει.

(πηγή: patrastimes.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399