Εκατοντάδες εξαφανίσεις και βιασμοί παιδιών σε ιδρύματα

Εκατοντάδες παιδιά, την φροντίδα των οποίων έχει αναλάβει η Πολιτεία της Βικτώριας, έχουν εξαφανιστεί μέσα σ’ ένα χρόνο, ενώ άλλα έχουν πέσει θύματα μαστροπών και παιδεραστών.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, που έχουν γίνει πρωτοσέλιδο θέμα στον τύπο πάνω από 300 παιδιά και έφηβοι εξαφανίστηκαν κάτω από πολύ ύποπτες και επικίνδυνες συνθήκες.

Η πολιτεία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχει αποτύχει στους εξής τομείς:

-Σχεδόν το ένα τρίτο υποθέσεων όπου υπήρχε η υπόνοια κακομεταχείρισης παιδιών δεν ερευνήθηκε για πάνω από δύο εβδομάδες.

-Ανήλικοι φροντιστές παιδιών συχνά δεν έχουν καμία απολύτως επίβλεψη. Σχεδόν το 15% φροντιστών παιδιών παραιτήθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

-Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, σε δύο περιπτώσεις δεν ερευνήθηκαν εγκληματικές πράξεις συγγενών παιδιών.

-Επίσης, παιδιά υπό την προστασία της Πολιτείας, είχαν ανάμειξη σε άνω των 1.000 περιστατικών – που ενδέχεται να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θάνατο, μεταξύ Ιουνίου και Δεκέμβρη 2013.

Αποκαλύπτεται, ακόμη, ότι τους τελευταίους έξι μήνες, το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών επέτρεψε 16 περιπτώσεις προστασίας παιδιών που διέταξε το δικαστήριο, να παραγραφούν.

Από την άλλη πλευρά, το μέγεθος της εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι φροντιστές φαίνεται και από τον αριθμό των αναφορών που το τελευταίο εξάμηνο του 2013 είχαν φτάσει τις 39.193.

Παιδεραστές και μαστροποί δελεάζουν παιδιά και εφήβους με χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ναρκωτικά και τσιγάρα, όπως υποστηρίζεται.

«Επί δύο συνεχείς μέρες συζητείται το θέμα αυτό στο πολιτειακό Κοινοβούλιο» είπε η σκιώδης υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδιών και Τρίτης Ηλικίας, Τζένη Μικάκου.

«Η όλη υπόθεση παρουσιάζει πάρα πολλά κενά και αναρίθμητα προβλήματα. Το γεγονός ότι η προστασία των παιδιών και εφήβων επαφίεται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, παρουσιάζει από μόνο του πρόβλημα, για το λόγο ότι μόνο στοιχειώδεις γνώσεις απαιτούνται προκειμένου να προσληφθεί κάποιος σ’ αυτήν τη θέση. Μετά, μόνος του ο φροντιστής επιβλέπει και φροντίζει από 4-8 παιδιά. Σίγουρα, δεν είναι η ιδανικότερη λύση, αν σκεφτεί κανείς ότι τα παιδιά που καταλήγουν στην φροντίδα της Πολιτείας προέρχονται από οικογένειες οι οποίες έχουν σοβαρά προβλήματα και συχνά τα ίδια τα παιδιά έχουν πληγωθεί και έχουν κακοποιηθεί από αυτούς τους γονείς τους, γι’ αυτό, εξάλλου, καταλήγουν και στη θέση αυτή, να καλείται δηλαδή η πολιτεία να τα φροντίσει.

Με έναν μόνο φροντιστή, κατά ομάδα, αν ένα παιδί φύγει, για παράδειγμα, δεν μπορεί ο φροντιστής να ενεργήσει, όπως θα έπρεπε, για το λόγο ότι δεν επιτρέπεται ν’ αφήσει το πόστο του. Το άσχημο είναι ότι το κακό έχει πάρει διαστάσεις και οι παιδεραστές έχουν βρει πεδίο δράσεως», πρόσθεσε.

(πηγή: nooz.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399