ΣΟΚ: Ταΐζουν τα μωρά με δείγματα γάλακτος

Της Γεωργίας Μακάκη

Μητέρες εκλιπαρούν για ένα μπουκάλι γάλα για τα μωρά τους και ζητούν δείγματα από ιατρικούς επισκέπτες για να μπορέσουν να ταΐσουν τα παιδιά τους…  

Αντιμέτωποι με αυτές τις εικόνες πόνου και την εξαθλίωσης δεκάδων γονιών βρίσκονται καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που αποκάλυψαν μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ TV» τον απίστευτο Γολγοθά πολλών οικογενειών.

Οι εξομολογήσεις παιδιάτρων που γίνονται μεσάζοντες για τις οικογένειες που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε γάλα, είναι συγκλονιστικές. Οι αυξημένες ανάγκες σε γάλα, οδηγούν τους εργαζομένους να ζητούν από τις εταιρείες ολοένα και περισσότερα δείγματα γάλακτος.

Πέρα από το γάλα, άλλοι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν όχι μόνο τα φάρμακα για τα παιδιά τους, με αναπνευστικά συμπτώματα αλλά και την «μάσκα».

Αυτό έχει σαν συνέπεια οι μικροί ασθενείς να μπαινοβγαίνουν στην Παιδιατρική Κλινική, κάθε 3 ώρες, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο ανασφάλιστοι αλλά και ασφαλισμένοι γονείς οι οποίοι αδυνατούν να προπληρώσουν είτε τη μάσκα είτε τα φάρμακα.

Την ώρα που οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χτυπούν «κόκκινο» και στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, η κοινωνική ευαισθησία των εργαζομένων αγγίζει πραγματικά την καρδιά σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων που αποκαλύπτονται στο κατώφλι του νοσοκομείου.

Με διάφορες εκδηλώσεις ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, με τη συνδρομή και άλλων φορέων συγκεντρώνουν χρήματα προκειμένου να ενισχύσουν με φάρμακα και εμβόλια το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο καλύπτει και τις ανάγκες ανασφάλιστων στο νοσοκομείο.

(πηγή: neakriti.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399