«Η μέρα που γνώρισα το παιδί που έχει την καρδιά του γιου μου»

Ο JohnCarter διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Όταν έφυγε από τη ζωή, οι γονείς του βρήκαν τη δύναμη να δωρίσουν την καρδιά του, ώστε να σώσουν τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου.

Δεν γνώριζαν σε ποιον την έδωσαν, αφού δεν επιτρεπόταν να το μάθουν. Όμως μία τυχαία συνάντηση, πέντε χρόνια αργότερα, έφερε κοντά τους γονείς του John με τον νεαρό που δέχθηκε το μόσχευμα.

Ο 19χρονος νέος, άγνωστος μέχρι εκείνη τη στιγμή, διάβαζε ένα απόσπασμα σε ένα μνημόσυνο για τους δωρητές οργάνων, όταν η μητέρα του John ξέσπασε σε κλάματα και άρχισε να φωνάζει: “Αυτός ο άνθρωπος έχει την καρδιά του γιου μου”. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν το ήξερε.

Αριστερά ο John Carter και δεξιά ο Scott Rutherford

Αριστερά ο John Carter και δεξιά ο Scott Rutherford

Τελικά, το προαίσθημα της γυναίκας αποδείχθηκε σωστό. Μετά την κηδεία, η κυρία Carter πλησίασε και αγκάλιασε τον νεαρό. Αμέσως έβαλε το χέρι της στο στήθος του, για να νιώσει τον χτύπο της καρδιάς του παιδιού της, ξανά.

Πρόσφατα είχε πει πώς ήθελε να βρει το πρόσωπο που είχε πάρει την καρδιά του γιου της, αλλά οι κανόνες του νοσοκομείο της το απαγόρευσαν. Το μόνο που γνώριζε ήταν ότι τον έλεγαν Scott και πως η μεταμόσχευση είχε γίνει όταν ήταν 14 χρονών.

Όπως παραδέχθηκε η μητέρα, όταν είδε τον Scott Rutherford να διαβάζει το απόσπασμά, ενστικτωδώς κατάλαβε πως ήταν ο άνθρωπος, μέσα στον οποίο χτυπούσε η καρδιά του John.

“Κάθισα κάτω και διάβασα στο φυλλάδιο το όνομά του. Ένιωσα ένα παράξενο συναίσθημα. Ήξερα ότι ήταν ο αποδέκτης του μοσχεύματος. Ήταν παράξενο, γιατί το Scott είναι συνηθισμένο όνομα και θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε αλλού στη χώρα”, είπε η κυρία Carter.

“Αντέδρασα σαν υστερική. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω και έκανα μια τεράστια σκηνή. Νομίζω ότι ήταν το μητρικό ένστικτο. Πάντα έλεγα, από τότε που έφυγε ο John, πως το μόνο πράγμα που ήθελα να κάνω ήταν να γνωρίσω τον άνθρωπο που πήρε την καρδιά του και να την νιώσω πάλι να χτυπά. Ήταν σαν θαύμα, όταν βρέθηκε μπροστά μας”, παραδέχθηκε συγκινημένη.

Οι νοσηλευτές που ήταν παρόντες στο μνημόσυνο, κατάλαβαν αμέσως ότι η γυναίκα δεν ήταν καλά και την συνόδευσαν στο πίσω μέρος της εκκλησίας. Κάθισαν όλοι μαζί και άκουγαν την ιστορία του Scott, για το πως ένας John του έδωσε την καρδιά του.

Οι ανακουφισμένοι πλέον γονείς του John, που μπόρεσαν ξανά να νιώσουν την καρδιά του παιδιού τους να χτυπά

Οι ανακουφισμένοι πλέον γονείς του John, που μπόρεσαν ξανά να νιώσουν την καρδιά του παιδιού τους να χτυπά

Τότε ήταν που το ένστικτο της κυρίας Carter αποδείχθηκε αληθινό. Ήταν τόσο απεγνωσμένη, που οι νοσηλευτές αποφάσισαν να μάθουν αν όντως αυτό που πίστευε, ίσχυε. Και τελικά, επιβεβαιώθηκε.

“Ήρθε σε μένα, άνοιξε τα χέρια του και μου έδωσε μια μεγάλη αγκαλιά. Μου είπε ότι θα είναι πάντα ευγνώμων για όσα κάναμε για εκείνον. Τον ρώτησα αν μπορούσα να νιώσω την καρδιά του John και με άφησε. Ήταν το μόνο που ήθελα”.

Και ο πατέρας του John συγκινήθηκε. “Το παιδί μου ζει μέσω αυτού του ανθρώπου. Δεν είναι πραγματικά νεκρός”.

Την ίδια στιγμή, ο Lynn Holt, υπεύθυνος των μεταμοσχεύσεων καρδιάς και πνευμόνων στον νοσοκομείο Freeman, είπε: “Μπορώ να σκεφθώ ελάχιστες περιπτώσεις, με τις οποίες είχα ασχοληθεί, που η οικογένεια του δότη γνωρίζει τον αποδέκτη. Είναι καταπληκτικό και ξέρω ότι ο Scott χάρηκε πολύ που γνώρισε τους γονείς του John”.

"Ήμουν δυστυχισμένος και ήθελα απλώς να πεθάνω", παραδέχεται ο ευτυχισμένος πια Scott

«Ήμουν δυστυχισμένος και ήθελα απλώς να πεθάνω», παραδέχεται ο ευτυχισμένος πια Scott

Όσο μεγάλωνα, ένιωθα τη ζωή μου να μικραίνει. Ήμουν δυστυχισμένος και όταν τα προβλήματα με τη καρδιά μου έγιναν χειρότερα, ήθελα απλώς να πεθάνω. Είμαι απίστευτα ευγνώμων στον John  και την οικογένειά του για όσα έχουν κάνει για μένα. Η διαφορά στην υγεία μου ήταν θεαματική”, λέει ο Scott, που περιέγραψε την τυχαία συνάντηση σαν “θαύμα”.

Ο John έφυγε από τη ζωή το 2008 σε ηλικία 33 ετών. Αμέσως η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του και μέσα σε λίγες ώρες η καρδιά του είχε μεταμοσχευθεί στον Scott. Ο ηθοποιός πια έπασχε από μια σπάνια διαταραχή, που επηρέαζε τις αρτηρίες του. Με την βοήθεια του μοσχεύματος, κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό του και να σπουδάσει ηθοποιία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Newcastle με διάκριση.

(πηγή: http://www.pathfinder.gr Δημοσίευση Αρόης Αθανασοπούλου)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399