Εβδομήντα νεκροί από αιμορραγική ασθένεια στο Κονγκό

O ΠΟΥ τονίζει ότι η ασθένεια που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 70 ανθρώπους στο Κονγκό δεν είναι Έμπολα.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από ξέσπασμα αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΠΟΥ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για Έμπολα.

Αναφορά του ΠΟΥ, που περιήλθε σε γνώση του , ανέφερε ότι 592 άνθρωποι είχαν προσβληθεί από την ασθένεια, από τους οποίους 70 πέθαναν. Μεταξύ των νεκρών είναι πέντε εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός γιατρού.

«Αυτό δεν είναι ο ιός Έμπολα», δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Ένας τοπικός ιερέας ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η ασθένεια είχε επηρεάσει αρκετά χωριά και εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πάνω από 100 άτομα.

Η Κινσάσα έστειλε τον υπουργό της Υγείας, Φέλιξ Καμπάνγκε Νούμπι, και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στην περιοχή μετά από αναφορές για πολλούς θανάτους.

Το ξέσπασμα της ασθένειας ξεκίνησε σε απομακρυσμένη ζούγκλα στην επαρχία Εκουατέρ όπου αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα το 1976. Το γεγονός δημιούργησε ανησυχία ότι πρόκειται για την ίδια ασθένεια που έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.350 ανθρώπους στην επιδημία που μαίνεται στη Δυτική Αφρική.

Τα συμπτώματα των δύο ασθενειών είναι παρόμοια: περιλαμβάνουν εμετό, διάρροια και εσωτερική αιμορραγία. Όμως, το ποσοστό θνησιμότητας στην αιμορραγική γαστρεντερίτιδα είναι πολύ χαμηλότερο από τον Έμπολα -περίπου 12% έναντι 60%.

Η ΠΟΥ, που έστειλε εκπροσώπους στην περιοχή την Τετάρτη μαζί με την ομάδα εμπειρογνωμόνων του Κονγκό, έλαβε τέσσερα δείγματα τα οποία θα μεταφερθούν για εργαστηριακές εξετάσεις στην πρωτεύουσα Κινσάσα.

(πηγή: sofokleous10.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399