Στοιχεία σοκ για την σοβαρή κρίση στην ελληνική οικογένεια

Σοβαρή κρίση έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στην ελληνική οικογένεια.

Τα παιδιά βρίσκονται σε δοκιμασία, καθώς υφίστανται τις εντάσεις και τους καυγάδες που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη στο σπίτι τους, λόγω της δυσπραγίας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την «Πανελλήνια Έρευνα στους μαθητές εφηβικής ηλικίας για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία (Έρευνα HBSC/WHO)», την οποία πραγματοποίησε το 2014 το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, από το 2006 έως το 2010, το ποσοστό των εφήβων που αναφέρουν ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους είναι καλή μειώνεται από 66,5% σε 48,1%.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφεται μείωση στο ποσοστό των εφήβων που δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους (από 69,0% σε 60,1%).

Το 2014, ένας στους πέντε εφήβους (21,3%) αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του έμεινε άνεργος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Το 8,2% αναφέρουν ότι λόγω της κρίσης χρειάστηκε να μετακομίσουν είτε σε διαφορετική περιοχή είτε μαζί με συγγενείς.

Τρεις στους δέκα μαθητές αναφέρουν ότι σταμάτησαν να πηγαίνουν ταξίδια και διακοπές (27,9%) και ότι η κρίση δημιούργησε εντάσεις και καυγάδες μέσα στην οικογένεια (27,3%).

Χαμηλό, αλλά άξιο προσοχής, ποσοστό των μαθητών (5,4%) αναφέρει ότι εξαιτίας της οικονομικής, στην οικογένειά τους λείπουν χρήματα για την αγορά φαγητού.

(πηγή: iatronet.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399