Περού: Πάνω από 100.000 παιδιά εργάζονται σε συνθήκες δουλείας

Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς περίπου 5,5 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο εργάζονται σε συνθήκες δουλείας.

Περισσότερα από 100.000 παιδιά, ηλικίας από 5 έως 17 ετών εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί στο Περού, γεγονός που έχει άμεσες επιπτώσεις στην εκπαίδευση, την υγεία και την ατομική τους ελευθερία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας στη Λίμα.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας που δημοσιεύτηκε ως μέρος της εκστρατείας για «να σταματήσει η παιδική δουλεία», το 79% των παιδιών που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί είναι κορίτσια, το 21% αγόρια, ενώ το 74% είναι ηλικίας από 12 έως 17 ετών και το 26% από 6 έως 11 ετών. Τα περισσότερα από τα κορίτσια που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί προέρχονται από την υποβαθμισμένη ύπαιθρο των Άνδεων και δουλεύουν σε μεγάλα παράκτια αστικά κέντρα όπως είναι η πρωτεύουσα Λίμα.

Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς περίπου 5,5 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε όλο τον κόσμο εργάζονται σε συνθήκες δουλείας.

(πηγή:left.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399