Καταδίκη πρώην προέδρου ΤΕΙ που εισέβαλε οπλισμένος σε ξενώνα ανήλικων προσφύγων

Απείλησε με το όπλο και εξύβρισε τους υπευθύνους και τους πρόσφυγες.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και χρηματική ποινή 300 ευρώ στον πρώην πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Στέλιο Ιωαννίδη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Το δικαστήριο ανέστειλε την επιβληθείσα ποινή για τρία χρόνια.

Ο 70χρονος κατηγορείται ότι την περασμένη Παρασκευή εισέβαλε στο προαύλιο του ξενώνα ασυνόδευτων μεταναστών της ΜΚΟ «Άρσις» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και απείλησε με πιστόλι τους υπευθύνους, ενώ εξύβρισε τόσο αυτούς όσο και τους πρόσφυγες.

Ο συνήγορός του άσκησε έφεση κατά της απόφασης. Ο Στέλιος Ιωαννίδης δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο, καθώς σύμφωνα με τον συνήγορό του νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.   Επιστημονικοί συνεργάτες της «Άρσις», που κατέθεσαν κατά την ακροαματική διαδικασία, έκαναν λόγο για «χυδαίο υβρεολόγιο» που χρησιμοποίησε ο 70χρονος, ενώ κατέθεσαν ότι «πάγωσαν» μόλις τον είδαν να βγάζει το όπλο του και να τους σημαδεύει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε ότι 70χρονος βρέθηκε στο σημείο αναζητώντας το σκυλί του και αρνήθηκε ότι έβγαλε το όπλο, το οποίο όπως ανέφερε κατέχει νόμιμα. Απαντώντας επίσης σε όσα κατέθεσαν μάρτυρες, σύμφωνα με τα οποία ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι «είμαι Χρυσαυγίτης και χειρότερος απ’ αυτούς», ο δικηγόρος σημείωσε ότι τα πολιτικά του πιστεύω και ιδεώδη δεν ταυτίζονται με αυτά του συγκεκριμένου κόμματος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι δικηγόροι της «Άρσις» επιφυλάσσονται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα μηνυτήρια αναφορά κατά του Στ. Ιωαννίδη για ρατσιστική συμπεριφορά.

(πηγή: www.lifo.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399