Στο στόχαστρο η Γαλλία λόγω του «ξύλου» στα παιδιά

Επιμέλεια Νικολέτα Δρούγκα

«Κόκκινη κάρτα», λόγω ασαφούς νομοθεσίας σε σχέση με τη σωματική τιμωρία στα παιδιά, ετοιμάζεται να δείξει στη Γαλλία το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο οργανισμός θα ζητήσει από το Παρίσι να απαγορεύσει ρητά και κατηγορηματικά τη χειροδικία στα παιδιά.

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία της βρετανικής οργάνωσης για την προστασία των παιδιών Approach, που υποστηρίζει ότι η Γαλλία παραβιάζει τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Οι υποστηρικτές της σωματικής τιμωρίας λένε πως λίγο ξύλο δεν αποτελεί κακοποίηση.

«Δεν μου έμεινε κανένα τραύμα. Ούτε οργή για τους γονείς μου. Νομίζω πως αν οι γονείς χτυπούσαν λίγο παραπάνω τα παιδιά τους, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα», λέει μια γυναίκα.

Αρκετοί γονείς πάντως λένε πως το ξύλο δεν έχει καμία εκπαιδευτική αξία.

«Για να κάνεις ένα παιδί να καταλάβει, του μιλάς. Δεν χρειάζεται η σωματική τιμωρία διότι μετά θα την αναπαράγει. Αυτό τους περνάμε», υποστηρίζει ένας άνδρας.

Σύμφωνα με το Άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, οι χώρες – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης δεσμεύονται να φροντίζουν για την «προστασία των παιδιών και των νέων από αμέλεια, βία ή εκμετάλλευση».

(πηγή: gr.euronews.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399