Σύντομα κυκλοφορεί η ασπιρίνη από την Κρήτη

Ανώνυμο-7Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα αποδεικνύει πως μπορεί να κάνει πράγματα. Εμείς η αλήθεια είναι πως το γνωρίζουμε, ο υπόλοιπος κόσμος όμως; Ο λόγος αυτή τη φορά για την «Κρητική Ασπιρίνη» που ενδεχομένως θα βρίσκεται στα φαρμακεία και πριν το καλοκαίρι.

Δημιουργήθηκε από μια ομάδα Καθηγητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, ύστερα από έρευνα αρκετών χρόνων. Οι καθηγητές, Χρήστος Λιονής, Ηλίας Καστανάς και Στέργιος Πυρίντσος, για να τα καταφέρουν συνεργάστηκαν με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και τη φαρμακοβιομηχανία Gallenica.

Το προϊόν που δημιούργησαν έχει ήδη κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και διπλωματία ευρεσιτεχνίας. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά σαν φυσική λύση για την αντιμετώπιση της κοινής γρίπης και του κρυολογήματος.

Τη βάση του προϊόντος αποτελούν τρία βότανα της Κρήτης, γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, αλλά και το περίφημο λάδι της περιοχής. Τα βότανα αυτά είναι το δίκταμο, το θυμάρι και το φασκόμηλο. Πώς να μην θεωρείται απόλυτα φυσικό με τέτοια στοιχεία;

Βάση της νέας κρητικής ασπιρίνης, το ελαιόλαδο

Βάση της νέας κρητικής ασπιρίνης, το ελαιόλαδο

Τα συγκεκριμένα στοιχεία επιλέχθηκαν έπειτα από πολύχρονη μελέτη των παραδόσεων της περιοχής. Σύμφωνα με αυτές, τα συγκεκριμένα βότανα χρησιμοποιούνται από πολύ παλιά στα “γιατροσόφια” των ντόπιων.

Στόχος, προφανώς, είναι η “Κρητική Ασπιρίνη” να κυκλοφορήσει σε όλον τον κόσμο και να γίνει αποδεκτή. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, δεν θα γίνει διάσημο ένα ελληνικό προϊόν μόνο, αλλά θα βοηθηθεί και η γεωργία, αφού θα πρέπει να γίνεται συστηματική βοτανοκαλλιέργεια.

Σε περίπτωση που όντως η “Κρητική Ασπιρίνη” γίνει αποδεκτή, οι εξαγωγές θα είναι πολλές και οι ποσότητες που θα πρέπει να παράγονται τεράστιες. Και όταν λέμε ποσότητες δεν εννοούμε μόνο αυτό καθ’ αυτό το προϊόν, αλλά και τα συστατικά του.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η νέα ασπιρίνη θα μπορεί να μας βοηθήσει απέναντι στην γρίπη και το κρυολόγημα, αφού προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα, καταπολεμά την κοινή γρίπη, είναι αντιπυρετικό και έχει αναλγητικές ιδιότητες.

Εμείς ελπίζουμε να πετύχει και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα να αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει περισσότερα από αυτά που πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος.

(πηγή: Αρόη Αθανασοπούλου  pathfinder.gr x)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399