Τουλάχιστον 15 εκατομμύρια μωρά σε ολόκληρο τον κόσμο γεννιούνται πρόωρα

prooros_toketosΈνα στα δέκα νεογνά, δηλαδή 15.000.000 σε ολόκληρο τον κόσμο γεννιούνται πρόωρα και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς αναφέρει η Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννετικής Ιατρικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας »ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, η εταιρεία τονίζει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση του πρόωρου τοκετού και των συνεπειών του.

Ο πρόωρος τοκετός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης μαιευτικής , ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των νεογνών αυτών, νοσηλεύεται στις ΜΕΘ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα.

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες από την πλευρά της μαιευτικής, το ποσοστό πρόωρου τοκετού δεν έχει μειωθεί και για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται παγκοσμίως μία σειρά μελετών με σκοπό να αντιμετωπιστεί αυτό το μαιευτικό »σύνδρομο» και να μειωθούν τα ποσοστά του» πρόωρου τοκετού » αναφέρουν οι επιστημονικοί φορείς.

(Πηγή: enikos.gr με πληροφορίες από »ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.