Έχει το παιδί πονοκέφαλο; Πολλά υγρά και ελάχιστη TV

Η χορήγηση επιπλέον υγρών σε ένα παιδί είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τυχόν κρίσηπονοκεφάλου.

Εάν πείσετε το παιδί να βλέπει λιγότερη τηλεόραση και να περνά όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αυτό είναι ακόμα ένα θετικό βήμα για την αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας, υποστηρίζει ο καθηγητής Πέτερ Κροπ, του Ινστιτούτου Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Ροστόκ της Γερμανίας. Επίσης, τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται αρκετές ώρες.

Άλλες χρήσιμες μέθοδοι ανακούφισης είναι το μασάζ με λάδι και τα επιθέματα πάγου. Ο κύριος στόχος φυσικά όλων αυτών των μεθόδων είναι η μείωση του στρες, τονίζει ο δόκτωρ Κροπ. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί επίσης να επιτευχθεί με ασκήσεις γέλιου μπροστά στον καθρέφτη ή με ασκήσεις χαλάρωσης, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν στο καθημερινό οικογενειακό πρόγραμμα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η απραξία, το επιπλέον σωματικό βάρος, οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή της τηλεόρασης και τα υπερφορτωμένα προγράμματα προκαλούν πονοκεφάλους στα παιδιά.

Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι πάνω από το 20% των παιδιών προσχολικής ηλικίας παραπονιούνται ότι ταλαιπωρούνται κεφαλαλγίες. Με την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ποσοστό αυξάνεται σε 50%.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Share
Κατηγορίες: Το παιδί και τα μάτια σας!. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399