Κατάληψη σε σχολείο Ειδικής Αγωγής

Συνεχίζεται η κατάληψη στο σχολείο Ειδικής Αγωγής στα Καμίνια του Πειραιά.

Το ΕΕΕΕΚ  Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτησης ) Πειραιά με εγγεγραμμένα 150 παιδιά ( 14- 25 ετών) εκπαιδεύει άτομα με ειδικές ανάγκες στα εξής εργαστήρια : Υδραυλικό, ξυλουργικό, ανθοκομίας, ραπτική και κεραμικό.

Το σχολείο εξυπηρετεί 6 Δήμους : Νίκαια- Ρέντη , Πέραμα, Κορυδαλλό, Πειραιά, Κερατσίνι και Σαλαμίνα. Τον προηγούμενο χρόνο εγγράφηκαν στο σχολείο 50 νέοι μαθητές και φέτος βρίσκονται σε αναμονή άλλοι 30 τουλάχιστον.

Οι γονείς των παιδιών καθώς και τα ίδια τα παιδιά  (και οι εκπαιδευτικοί) αντιμετωπίζουν πολλά  προβλήματα. Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εγκαταστάσεις του κτιρίου δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παραπάνω δήμων με απότελεσμα πολλά παιδιά να μείνουν στα σπίτια τους ή να ¨τσουβαλιαστούν¨ όλα σε ένα πλαίσιο που μόνο εκπαίδευση δε θα γίνεται.

Ο Σύλλογος γονέων  ζητάει από πέρυσι την ίδρυση νέου σχολείου έτσι ώστε κανένα παιδί να μην αναγκαστεί να μείνει στο σπίτι του. 

Όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση.

(πηγή: pireastime.gr)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399