Σχολικές αίθουσες – ψυγεία στην Κρήτη

Δεν έχουν χρήματα για πετρέλαιο

Χωρίς χρήματα παραμένουν αρκετές σχολικές επιτροπές σε σχολεία της ενδοχώρας των Χανίων με αποτέλεσμα, καθώς έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας, οι σχολικές αίθουσες να μετατρέπονται σε ψυγεία, κυρίως στην ύπαιθρο, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για την προμήθεια πετρελαίου.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων Φώτης Ποντικάκης, δήμοι της ενδοχώρας ακόμα δεν έχουν καταβάλει τα απαραίτητα κονδύλια σε σχολεία με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προμήθεια πετρελαίου και να παγώνουν οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί στις αίθουσες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, σημείωσε ότι ναι μεν κάποιοι Διευθυντές σχολείων είχαν προνοήσει και είχαν και τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο από το καλοκαίρι με αποτέλεσμα τώρα να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αλλά στα περισσότερα σχολεία της υπαίθρου κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα.

Μάλιστα σε κάποιο σχολείο της υπαίθρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής αναγκάστηκε να βάλει χρήματα από την τσέπη του για την προμήθεια πετρελαίου καθώς υπήρχε πρόβλημα, αφού ο τοπικός δήμος δεν έχει ακόμα καταβάλει το απαραίτητο κονδύλι στη σχολική επιτροπή.

Για το λόγο αυτό ο κ. Ποντικάκης εκ μέρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, κάνει έκκληση στους δήμους της ενδοχώρας να δώσουν τα χρήματα που προορίζονται για τις σχολικές επιτροπές προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

Σημειώνεται δε, ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια είναι ήδη μειωμένα καθώς η κυβέρνηση μείωσε κατά 50% τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Διευκρινίζεται πάντως πως ο δήμος Χανίων έχει ήδη καταβάλει όπως είπε ο κ. Ποντικάκης τα συγκεκριμένα κονδύλια στις σχολικές επιτροπές των σχολειών της πόλης προκειμένου να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες.

(πηγή: Newsbeast)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399