Κάποιοι τίτλοι βιβλίων δε θα έρθουν ποτέ στα σχολεία…

…Τα «καταβρόχθησε» η εργοδοτική αυθαιρεσία κι ασυδοσία. Το Υπουργείο Διάλυσης της Εκπαίδευσης το γνωρίζει κι αδιαφορεί

 

Το β΄ τεύχος της Γλώσσας της Γ΄ Δημοτικού δεν πρόκειται να έρθει σε όλα τα σχολεία φέτος. Έχει μείνει στη μηχανή εκτύπωσης της 3 Ε Εκτυπωτικής Α.Ε., μαζί με άλλους 12 τίτλους βιβλίων του Δημοτικού και του Γυμνασίου.
Ο εργοδότης της συγκεκριμένης επιχείρησης, Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, αφού άφησε τους εργαζόμενους απλήρωτους 6 μήνες, προχώρησε σε εκβιαστικές απολύσεις. Όταν οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν την ακύρωση των απολύσεων και την καταβολή των δεδουλευμένων, εκείνος έκλεισε το εργοστάσιο, έκοψε το ρεύμα κι εξαφανίστηκε.
Προηγουμένως, φρόντισε να εκχωρήσει το ποσόν των 600.000 ευρώ που χρωστάει ο οργανισμός σχολικών βιβλίων στην επιχείρηση, στους εμπόρους χάρτου.

Ο εργοδότης δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για τα χρέη του απέναντι στους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και ένα μήνα κλεισμένοι στο εργοστάσιο, περιφρουρώντας τα δικαιώματά τους.

Από την άλλη μεριά, ο οργανισμός σχολικών βιβλίων και το Υπουργείο Παιδείας δείχνουν να μην τους αφορά το γεγονός ότι αυτά τα βιβλία θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στα σχολεία. Να επισημάνουμε ότι οι 13 τίτλοι σχολικών βιβλίων δημοτικού και γυμνασίου που περιμένουν να τυπωθούν ή να βιβλιοδετηθούν στο κτίριο της 3 Ε αφορούν όλους τους μαθητές της χώρας. Όσο η επιχείρηση παραμένει κλειστή, με ευθύνη του εργοδότη, αυτά τα βιβλία δεν θα φτάσουν σε κανένα σχολείο.
Το σωματείο μας, απαντώντας στο ταξικό κάλεσμα συμπαράστασης των εργαζομένων της επιχείρησης, που βρίσκεται στην περιοχή μας (Κηφισού 18, Κολωνός), συνάντησε τους εργαζόμενους στο παγωμένο κτίριο της 3 Ε Εκτυπωτικής.

Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και έχουν κινήσει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εργοδοτική επίθεση ενώ περιφρουρούν σε 24ωρη βάρδια το εργοστάσιο. Πέρασαν τις γιορτές των Χριστουγέννων εκεί ενώ δεν έχουν πληρωθεί για 6 μήνες και δεν τους έχει καταβληθεί το δώρο.
Δηλώνουμε την ανθρώπινη συμπαράστασή μας και κυρίως την ταξική μας αλληλεγγύη απέναντι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της 3 Ε.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα ψέματα που διαδίδει ότι τα βιβλία θα φτάσουν στα σχολεία.

Απόδειξη οι παρακάτω φωτογραφίες:

Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είναι οι 13 τίτλοι που περιμένουν να τυπωθούν μόλις πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα 6 μηνών και ανακληθούν οι απολύσεις.

Το Υπουργείο διάλυσης της εκπαίδευσης ξέρει;

Τα βιβλία δεν θα φτάσουν στα σχολεία μας και οι ζωές δεν θα απαλλαγούν από το φόβο, όσο η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου βάζει πλάτη και δίνει θάρρος στην εργοδοτική αυθαιρεσία απέναντι σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και ενάντια σε οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό.

Καλούμε το υπουργείο να παρέμβει ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ολοκληρωθεί η εκτύπωση των βιβλίων για να έρθουν επιτέλους στα σχολεία!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

(πηγή: πύλη εκπαίδευσης)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399