Το σχολείο της φρίκης! Όλο το προσωπικό ένοχο για σεξουαλική κακοποίηση!

Ολόκληρο το προσωπικό ενός δημοτικού σχολείου στο Λος Άντζελες, περίπου 120 άτομα, απολύθηκαν μετά τη σύλληψη δύο δασκάλων για συστηματική σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων παιδιών.

Εκπαιδευτικοί, επιστάτες, γραμματείς, ακόμη και θυρωροί στο δημοτικό Μιραμόντε, στο Φλόρενς της Πόλης των Αγγέλων, «ξηλώθηκαν» από τη θεση τους με τη δικαιολογία πως συγκάλυπταν, επί πολλά χρόνια, τους δυο παιδεραστές δασκάλους, που θα συνέχιζαν πιθανότατα την εγκληματική τους δράση, αν η αλήθεια δεν ερχόταν, τυχαία, στο φως.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά σχολεία της πόλης, με περισσότερα από 1500 παιδιά.

«Με την κίνηση αυτή ήθελα να διαλύσω μια ολόκληρη κουλτούρα σιωπής που είχε επικρατήσει μέσα κι έξω από τις σχολικές αίθουσες», τόνισε σε δηλώσεις του ο γενικός επιθεωρητής των σχολείων του Λος Άντζελες Τζον Ντίζι, προσθέτοντας πως στόχος του ήταν να διαλυθεί αυτή η άτυπη «ομερτά» που υπήρχε, με δάσκαλους και υπαλλήλους στο Μιραμόντε να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αλλά, παρόλα αυτά να σιωπούν.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, συνελήφθησαν δύο δάσκαλοι για διαφορετικές υποθέσεις παιδικής κακοποίησης. Ο 61χρονος Μαρκ Μπερντ κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε 23 παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, το διάστημα 2005-2010 κι ο 49χρονος Μάρτιν Σπρίνγκερ συνελήφθη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να αποπλανήσει δύο μαθήτριες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον συναγερμό τον σήμανε ένας φωτογράφος που εμφάνισε φιλμ του Μπερντ. Σε 40 φωτογραφίες είδε παιδιά που είχαν δεμένα τα μάτια με μαντίλι, ενώ ο κατηγορούμενος τα αγκάλιαζε, ή κάλυπτε το στόμα τους με το χέρι του. Σε κάποια από τα παιδιά είχε κλείσει το στόμα με μονωτική ταινία, ενώ σε εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε κουτάλι που βρέθηκε στην τάξη του ήταν θετικές για σπέρμα, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Γονείς είπαν στους «Los Angeles Times» ότι κάποιοι μαθητές είχαν κάνει παράπονα για τον Μπερντ τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά κανείς στο σχολείο δεν τα είχε διερευνήσει.

(πηγή: hbnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399