Διαδηλώσεις κατά των περικοπών στην Παιδεία

ΜΑΔΡΙΤΗ. Χιλιάδες μαθητές και καθηγητές διαδήλωσαν στη Μαδρίτη, καταγγέλλοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές στη δημόσια Παιδεία. Φοιτητές και μαθητές έκλεισαν τις τριήμερες κινητοποιήσεις τους με μία μαζική πορεία, δίνοντας τη δική τους απάντηση στην πολιτική λιτότητας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, με πρόσχημα τους στόχους που τίθενται από την ΕΕ για τα οικονομικά της χώρας και τη μετακύλιση του κόστους της κρίσης του κεφαλαίου στα λαϊκά στρώματα, η οποία επηρεάζει και τον τομέα της Παιδείας, με παράλληλες περικοπές κοινωνικών παροχών, μισθών, συντάξεων, αλλά και έκρηξη της ανεργίας, που ανέρχεται στο 26%.

Αρκετές περιοχές, όπως η Μαδρίτη, εφαρμόζουν ήδη από πέρυσι περικοπές στην Παιδεία, με αποτέλεσμα σοβαρές αντιδράσεις και από την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι αρχές της Μαδρίτης έχουν ήδη πάρει μια σειρά μέτρων, όπως η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, αλλά και η μείωση ειδικών στα σχολεία, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της διδασκαλίας, με το συγκεκριμένο μοντέλο να επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τα συνδικάτα καταγγέλλουν ότι τουλάχιστον 13.000 καθηγητές μερικής απασχόλησης έχουν απολυθεί.

(πηγή: rizospastis.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399