Όχι στη μείωση των κονδυλίων στα σχολεία

Σε αναβρασμό βρίσκεται αυτό το διάστημα η εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Ιωνίας, λόγω της συνεχιζόμενης κρατικής… υποχρηματοδότησης των σχολείων, με τους Συλλόγους Γονέων να φαίνονται έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο Δήμος έχει ενημερώσει από το Δεκέμβριο τους Συλλόγους Γονέων για το έλλειμμα που υπάρχει στην χρηματοδότηση των σχολείων λόγω της περικοπής των κονδυλίων που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών και τα οποία ανήλθαν το 2012 στις 342.000 ευρώ όταν το 2011 ήταν 560.000 ευρώ. Και στις αρχές Ιανουαρίου έγινε νέα σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής με εκπαιδευτικούς φορείς της περιοχής. Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου έγινε κοινή σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Νέας Ιωνίας, όπου και αποφασίστηκε να διοργανωθούν δράσεις και παρεμβάσεις για το θέμα με τη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέντευξης τύπου, ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας (κάτι που ήδη έχει γίνει σε κάποια σχολεία της πόλης) καθώς και την έκκληση σε όλους τους φορείς της πόλης για συστράτευση. Κεντρικό μήνυμα της Ένωσης Γονέων είναι: “Απαιτούμε την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων”.

Παράσταση διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας έκανε παράσταση διαμαρτυρίας το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για το θέμα της υποχρηματοδότησης ζητώντας να μάθουν πόσο ακριβώς είναι το χρέος των σχολικών επιτροπών και διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά και τα σχολεία της πόλης. Παρέμβαση έκανε στο Σώμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, κ. Χρήστος Σταθόπουλος, ο οποίος έθεσε συνοπτικά τα αιτήματα των γονέων της πόλης. Τελικά, αποφασίστηκε ότι θα γινότανε ειδική συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

(πηγή: newsnow.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399