Μαθητικό συνέδριο για τον Καβάφη στην Κωνσταντινούπολη

Ένα τετραήμερο μαθητικό συνέδριο για τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή 150 μαθητών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και κληρικών.
Το συνέδριο “150 ΧΡΟΝΙΑ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ” περιλαμβάνει στη θεματική του εισηγήσεις από επιστήμονες και μαθητές, θεατρικά δρώμενα και μουσικές παραστάσεις και πραγματοποιείται στο Ζωγράφειο Λύκειο, από τις 11 έως 14 Απριλίου.

Θα ακουστούν ποιήματα και πεζά του ποιητή, τα οποία θα απαγγείλουν γνωστοί ηθοποιοί. Ξεχωρίζει η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος θα απαγγείλει τις “Θερμοπύλες”.
Οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν σε χώρους όπου έζησε ο ποιητής όπως το Νιχώρι και τα Θεραπειά. Στο Νιχώρι μάλιστα θα τελεστεί μνημόσυνο και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια προτομής του.
Στο συνέδριο θα παραστεί και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία θα ερμηνεύσει δύο μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη.
Διοργανωτές είναι το Ζωγράφειο Λύκειο και τα εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

(Πηγή: ana-mpa)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399