Ξεσηκώνεται η Λέσβος – Υπό κατάληψη πολλά Δημοτικά σχολεία

Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί πολλά δημοτικά σχολεία της Λέσβου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς με συμμετοχή πολλών φορέων της Λέσβου, εκπαιδευτικών αλλά και απλών πολιτών.

Η Λέσβος διαμαρτύρεται για την συνεχή υποβίβαση και υποχρηματοδότηση των σχολείων, για την κατάργηση σχολικών μονάδων και την κατάργηση 130 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών στα χωριά.

Στο δελτίο τύπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου συγκεντρωθήκαμε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Μεγαλοχωρίου μαζί με όλους τους τοπικούς άρχοντες και φορείς και προβήκαμε σε καταλήψεις αυτών.
Δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία περαιτέρω υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας. Διεκδικούμε να παραμείνει το σχολείο 2/θ και να δημιουργηθεί και πάλι ολοήμερο. Δε συζητάμε το ενδεχόμενο να κλείσει το Νηπιαγωγείο. Απαιτούμε την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων μας μαζί με τα ανάλογα χρήματα για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ συνεχής υποβίβαση και υποχρηματοδότηση των σχολείων μας. Θέλουμε ίσες ευκαιρίες και ζεστά σχολεία για τα παιδιά μας, ώστε να μπορούν να ονειρεύονται για το μέλλον τους.
Είναι γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας λόγω της γεωγραφικής θέσης του χωριού μας και οι ιδιαίτερες παιδαγωγικές ανάγκες. Αισθανόμαστε αδικημένοι και πολίτες Β΄ κατηγορίας μη έχοντας ειδικότητες όπως έχουν άλλα σχολεία – διερωτόμαστε αν πληρώνουμε τους ίδιους φόρους όπως οι άλλοι γιατί να αντιμετωπιζόμαστε πολίτες Β΄ κατηγορίας.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και σε συνεργασία με τους/τις εκπ/κούς του σχολείου θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μια καλύτερη παιδεία όπως αξίζει στα παιδιά μας αλλά και σε όλα τα παιδιά της Πατρίδας μας.
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του
Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Μεγαλοχωρίου
Μεγαλοχώρι 24/04/2013».

(πηγή: lesvospost.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399