ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ

Εδώ και ενάμιση χρόνο στο σχολικό μας συγκρότημα (12ο και 115ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών) που βρίσκεται στην οδό Κοργιαλενίου 2-4, συγκροτήθηκε και λειτουργεί μια ομάδα γονέων και δασκάλων που στηρίζεται από το σύλλογο γονέων του 115ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καθώς και από γονείς του 12ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και από το Α’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθηνών, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στα σχολειά μας.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ: Συλλέγουμε και διανέμουμε τρόφιμα σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που τα παιδιά τους φοιτούσαν στο σχολείο μας, Λαμβάνουμε συσσίτιο από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και οργανώνουμε την καθημερινή του διανομή . Διοργανώνουμε χαριστικά παζάρια. Ιδρύσαμε κοινωνικό φροντιστήριο και θεατρική ομάδα μαθητών με εθελοντές δασκάλους. Συνεργαζόμαστε με εθελοντές γιατρούς και μονάδες υγείας για τον εμβολιασμό μαθητών.

Λειτουργούμε με διακριτικότητα και λογοδοσία απέναντι στην κοινότητα στην οποία λειτουργούμε. Δίνεται βοήθεια από όποιον έχει τη δυνατότητα ή και τη θέληση (σε μορφή εθελοντικής εργασίας ή προσφοράς αγαθών) σε όποιον την έχει ανάγκη ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις, επαγγελματική προέλευση, χρώμα, θρήσκευμα, εθνικότητα.

Ελπίζοντας ότι η φωνή των παιδιών θα φτάσει μακρύτερα απ’ όσο οι δικές μας, «κλείνουμε» τη δράση μας με μια καλοκαιρινή γιορτή την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 7:30 μμ, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου και 115ου Δημ. Σχ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4, όπου η θεατρική ομάδα θα παρουσιάσει το έργο «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Είσοδος Ελεύθερη – Συμβολική Ενίσχυση με ΤΡΟΦΙΜΑ για την ενίσχυση του έργου της Πρωτοβουλίας της υποστήριξης οικογενειών που πλήττονται από την κρίση. 

Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία: Νίκος Χατζηορφανός (δάσκαλος)

Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ζευγολατάκου (δασκάλα χορού)

Παίζουν οι μαθητές /τριες της Ε΄Τάξης του 115ου Δημ. Σχ. Αθηνών: Βενέτης Γιάννης, Λαγάνης Γρηγόρης, Μακρής Φώτης, Μουζουράκη Μαριάννα, Παρασκάκη Ελευθερία, Τράγα Εβελίνα. 

( Η Εκδήλωση έχει ήδη ανακοινωθεί στον Α’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε.

http://www.a-athinon.gr/?p=2672)

(πηγή: alfavita.gr)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399