Ρεκόρ συμμετοχών μαθητών σε διαγωνισμό σύγχρονων τεχνολογιών ρομποτικής

Με περισσότερες από 85 συνολικά συμμετοχές (ιστορικό ρεκόρ) από μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων πραγματοποιήθηκε χθες ο 5ος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής με τίτλο «Εγώ το Ρομπότ» … ο οποίος διοργανώθηκε από τον WRO Hellas στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

Ο WRO (World Robot Olympiad) είναι ένας Παγκόσμιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από 8 – 18 ετών να εμπλακούν σε μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες ρομποτικής που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Η ρομποτική είναι βασική κινητήρια δύναμη για τη μεγέθυνση και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι η εκπαιδευτική δραστηριότητα που γίνεται με την ομαδική και συνεργατική συμμετοχή των μαθητών. Αυτό ακριβώς ανέδειξε ο πέμπτος κατά σειρά Πανελλήνιος διαγωνισμός που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι o Πανελλήνιος Διαγωνισμός αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στην Τζακάρτα.

Tα σχολεία που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ινδονησία είναι: στην κατηγορία Δημοτικού το 44ο Σχολείο Πατρών, στην κατηγορία Γυμνασίου το Ράλλειο Θηλέων Πειραιά, στην κατηγορία Λυκείου το  Π. Π. ΓΕ.Λ. Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και στην κατηγορία OPEN μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (15-17 Νοεμβρίου2013) θα συναντηθούν μαθητές από 45 χώρες από όλο τον κόσμο. Θα αγωνισθούν κα θα κατανοήσουν ότι εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο προσπαθούν ξεπερνώντας κούραση, χρόνο και ατομικότητα. Γνωρίζουν ότι προετοιμάζονται με το καλύτερο δυνατό τρόπο για τη πραγματική ζωή τους . Ο προγραμματισμός των ρομπότ αποτελεί πλέον σχεδόν καθημερινή πρακτική στα περισσότερα σχολικά μαθήματα παγκοσμίως. Εφαρμόζοντας κύρια το δεύτερο νόμο του Ασίμωφ, «Το ρομπότ πρέπει να υπακούει τις διαταγές που του δίνουν οι άνθρωποι», οι μικροί και μεγάλοι μαθητές ανέδειξαν τη δημιουργικότητα τους και ξεδίπλωσαν τις δεξιότητες τους στο να λύνουν σύνθετα προβλήματα αναζητώντας μοναδικές λύσεις.

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas Γιάννης Σομαλακίδης δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τους καθηγητές τους, ειδικά όσους, μαζί με τους γονείς τους, ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και συμμετείχαν στην μεγαλύτερη γιορτή τεχνολογίας στη χώρα μας. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμό  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  έχει στόχο την ενθάρρυνση των μαθητών να εργαστούν ομαδικά, να αλλάζουν ρόλους, να λύνουν προβλήματα. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν τις Φυσικές  Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και την Πληροφορική.

Ευχαριστώ από καρδιάς αφανείς και εμφανείς εθελοντές για όλο αυτό το εγχείρημα. Η εξέλιξη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μοναδική μαθησιακή εμπειρία που προσφέρει ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η προσπάθεια για τη καλύτερη λύση τόσο στην Ελλάδα όσο και δια μέσου της Ολυμπιάδος σε όλο τον κόσμο.»

 (πηγή: attikipress.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399