Ηλεία: Μαθητές πάνε στο σχολείο με καρότσα και «παπί»!

Γράμματα… με το ζόρι μαθαίνουν τα παιδιά από τα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης, αφού δέκα ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι, το θέμα της μεταφοράς δεν έχει λυθεί για όλους τους μαθητές.

Έτσι, μπορεί να παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου να πηγαίνουν κανονικά στα σχολεία τους, αλλά οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου από το Κλινδιά, την Πεύκη, την Αγία Άννα, την Καρυά και τον Βάραγκα, πηγαίνουν στο σχολείο μόνο όταν οι δικοί τους έχουν τη δυνατότητα να τα μεταφέρουν.

Οι γονείς αφήνουν τις δουλειές και τα μεροκάματα που τους τυχαίνουν σε μια δύσκολη εποχή, για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο το πρωί. Και μην έχοντας την «πολυτέλεια» να φύγουν και να επιστρέψουν το μεσημέρι, περιμένουν έξω από την πόρτα του σχολείου μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι της λήξης.

Κι αυτό γιατί, από τον Κλινδιά μέχρι το Γούμερο και επιστροφή, θέλουν -όπως οι ίδιοι λένε- 20 ευρώ για τις βενζίνες, χρήματα που δεν «βγαίνουν» εύκολα και που δεν υπάρχουν πια, με αποτέλεσμα να έχουν αποφασίσει ότι πλέον θα κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι.

Δείτε το video:

(πηγή: patrisnews.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399