Πεζοπορία κατά της διαθεσιμότητας σχολικών φυλάκων από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Με έναν διαφορετικό τρόπο διαμαρτύρονται οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι πραγματοποιούν πεζοπορία από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα.

«Περπατάμε με την ψυχή και όχι με τα πόδια» λένε από τη Λαμία όπου βρίσκονται, έχοντας ήδη διανύσει 300χλμ πεζοπορίας, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση πως «ζητάμε το αυτονόητο, δουλειά και αξιοπρέπεια». Στέλνουν επίσης μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους και εν δυνάμει ανέργους, σημειώνοντας: «Σηκωθείτε από τον καναπέ γιατί έρχεται η σειρά σας. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική».

Μιλώντας στο lamiareport οι φύλακες υποστηρίζουν πως η συμπαράσταση του κόσμου που έχουν συναντήσει σε αυτά τα 300 χιλιόμετρα που διένυσαν από την Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λαμία είναι  ανέλπιστη, ενώ καταγγέλλουν τη στάση της Πολιτείας, που μέσω της αστυνομίας τους ταλαιπωρεί και τους πιέζει να διακόψουν την πεζοπορία με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες.

«Δεν θα μας λυγίσουν θα φτάσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσαν όταν έφτασαν στη Λαμία, όπου τους υποδέχτηκαν συνάδελφοί τους σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης.

(πηγές: toxrima.gr, thestival.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399