Η συγκλονιστικά απλή ιδέα ενός 11-χρονου για την αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου προβλήματος

Πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή

Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι από έναν διαγωνισμό νέων επιστημόνων θα μπορούσε να προκύψει η λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα και μάλιστα από το στόμα ενός 11-χρονου.

Ο λόγος για τον Πέιτον Ρόμπερτσον από τη Φλόριντα που έλαβε μέρος στο «Young Scientist Challenge» της εταιρείας Discovery Education, πιο γνωστής για το κανάλι «The Discovery Channel».

Κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy ο μικρός Πέιτον διαπίστωσε ότι οι σάκοι με άμμο που χρησιμοποιούνταν για την αποφυγή πλημμυρών δεν αποτελούν αποτελεσματική λύση και είναι ιδιαίτερα προβληματική κατά τη μεταφορά τους πριν, αλλά πολύ περισσότερο μετά τη βροχή.

Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε μια λύση που άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό με το πόσο απλή και λειτουργική είναι. Πρότεινε λοιπόν στη θέση της άμμου να μπει ένα μείγμα από αλάτι και ένα πολυμερές ο όγκος του οποίου πολλαπλασιάζεται όταν βραχεί. Το βάρος ενός τέτοιου σακιού είναι πολύ μικρό, ενώ ακόμα και όταν βραχεί, όταν περνά ο τυφώνας τα σακιά αυτά στεγνώνουν και μπορούν να μεταφερθούν πολύ πιο εύκολα από ότι πριν.

Πρόκειται για μια συγκλονιστικά απλή ιδέα για την αντιμετώπιση ενός πραγματικά μεγάλου προβλήματος την οποία κανείς δεν είχε σκεφτεί μέχρι τώρα.

Η «ανακάλυψη» του 11χρονου Πέιτον σκόρπισε ένα έντονο μήνυμα αισιοδοξίας και ο ίδιος έκανε μια πολύ δυναμική είσοδο στο χώρο της επιστήμης όπου σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά.

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399