Γκέτο «διαρκείας» παρά τις καταδίκες

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτούν μόνο Ρομά στον Ασπρόπυργο εξακολουθεί να λειτουργεί, καθώς το ελληνικό κράτος αδιαφορεί προκλητικά για την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ασπρόπυργου, το γνωστό σχολείο–γκέτο Ρομά, εξακολουθεί να λειτουργεί, αφήνοντας έκθετο το ελληνικό κράτος για προκλητική αδιαφορία απέναντι στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που τον περασμένο Δεκέμβριο καταδίκασε για δεύτερη φορά την Ελλάδα για τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου.

Οι καθυστερημένες προσπάθειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής να εφαρμόσει την απόφαση του Δικαστηρίου, όπως έχει υποχρέωση η Ελλάδα, έχουν μείνει στα χαρτιά. Σκοντάφτουν μάλιστα στη στάση του Δήμου Ασπροπύργου, ο οποίος αμφισβητεί την απόφαση του Δικαστηρίου και στρέφεται κατά της απόφασης της Διεύθυνσης να εγγραφούν σε άλλο σχολείο του Ασπρόπυργου οι δικαιωμένοι Ρομά που προσέφυγαν στο Δικαστήριο.

(πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399