Την ακύρωση φορολογικών του προστίμων ζητά εθελοντικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Αίτηση ακύρωσης προστίμων, που επιβλήθηκαν «για καθαρά τυπικές φορολογικές παραλείψεις και σε καμία περίπτωση για απόκρυψη φορολογητέας ύλης», μετά από φορολογικό έλεγχο το 2012 για τα έτη 2002 – 2009, υπέβαλλε στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Οδυσσέας», που λειτουργεί, ως σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες, μετανάστες και παλιννοστούντες.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν συνολικού ύψους 62.000 ευρώ και μαζί με τις προσαυξήσεις ανέρχονται σε 77.730 ευρώ. Η αίτηση ακύρωσης υποβλήθηκε, την Πέμπτη 20 Μαρτίου, και με αυτήν ζητείται να αναγνωριστεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση «δε στοιχειοθετούνται οι παραβάσεις του Κ.Β.Σ.» και «να ακυρωθούν ολοσχερώς τα προσβαλλόμενα φύλλα ελέγχου, λόγω έλλειψης φορολογικής υποχρέωσης» αιτώντας την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας. Η αίτηση κοινοποιείται, επίσης, στα γραφεία του πρωθυπουργού, των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ.

(πηγή: Αγγελιοφόρος)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399