Κόβουν το σχολείο σε παιδί με λευχαιμία στην Θεσσαλονίκη

Με εντολή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κόβεται η κατ’ οίκον διδασκαλία του

Οι ελλείψεις των καθηγητών, τα κενά στα σχολεία έχουν κάνει την κατάσταση απελπιστική σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα  «Ελεύθερος Τύπος», η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης με προφορική μέχρι στιγμής εντολή, ο δάσκαλος που παραδίδει σε παιδί με λευχαιμία, μαθήματα κατ’ οίκον, αφού υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και δεν μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στο σχολείο, θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα, ώστε συνάδελφός του να πάρει απόσπαση σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που έχει πάρα πολλά κενά.

Ανάστατο είναι όλο το χωριό για την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλη από αυτή των περικοπών, της φτώχειας

Το δημοτικό σχολείο στο οποίο πήγαινε μέχρι τον Σεπτέμβριο ο μικρός μαθητής είναι 18τάξιο και σ’ αυτό πηγαίνουν 380 παιδιά, εκτός από εκείνο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευσμΜάλιστα αν και το σχολείο έχει 18 τάξεις, σ’ αυτό έχουν τοποθετηθεί 19 δάσκαλοι, με τον 19ο να έχει αναλάβει το ολοήμερο σχολείο, και την κατ’ οίκον εκπαίδευση του μαθητή.

Τη Δευτέρα όμως, ο Διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ότι ο 19ος δάσκαλος θα πρέπει να σταματήσει τα μαθήματα στο μικρό αγοράκι και ότι η δασκάλα που έχει αναλάβει ένα τμήμα της πρώτης, στο οποίο φοιτά κι ένα παιδί με Σύνδρομο Down, θα πρέπει να μεταφερθεί στο σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη, οι γονείς δεν άφησαν τους μαθητές να μπουν μέσα στις αίθουσες, και αφού συνομίλησαν με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Γ. Καρατάσιο, πήραν διαβεβαιώσεις ότι θα δει με σοβαρότητα το θέμα που προέκυψε.

«Παραμένουμε σε επιφυλακή. Είναι άδικο να καταστρέφεται η ζωή ενός παιδιού που πάσχει από λευχαιμία. Οι γονείς του είναι τόσο διακριτικοί άνθρωποι που δεν επιζητούν τη δημοσιότητα, γι’ αυτό και δεν εμφανίζονται  στις κινητοποιήσεις. Όμως για το παιδί ο δάσκαλος που έρχεται στο σπίτι για να του μάθει γράμματα είναι αυτό που περιμένει καθημερινά. Από το παιδί αυτό λείπουν οι συμμαθητές του, λείπει η ζεστασιά του σχολείου, λείπει το κουδούνι, λείπει το παιχνίδι στην αυλή, θα είναι άδικο να του λείψει και η εκπαίδευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των γονέων Β. Τάτσικας.

(πηγή: alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399