Το πρώτο ελληνικό δημόσιο σχολείο με αίθουσα ηρεμίας

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου εκτός από τις συνηθισμένες αίθουσες διδασκαλίας διαθέτει και την πρωτοποριακή για τα δεδομένα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος «Αίθουσα Ηρεμίας – Ησυχίας».

school_aithousa_iremias-1Η εν λόγω σχολική αίθουσα αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων:

Στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής διδακτικών πρακτικών μεταξύ των εταιρικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας καινοτόμου και πρωτοποριακής δράσης: τη λειτουργία μιας σχολικής αίθουσας με την ονομασία «Αίθουσα Ηρεμίας- Ησυχίας» που στόχο έχει

την προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας κλπ.

Την Πέμπτη 6/3/19 έγινε η παρουσίαση της νέας σχολικής αίθουσας στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και φορείς της εκπαίδευσης, του Δήμου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

school_aithousa_iremias-2school_aithousa_iremias-3school_aithousa_iremias-4(Πηγή: enallaktikos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399