Σε αυτό το ελληνικό σχολείο, οι μαθητές πριν μπουν για μάθημα λένε τις πιο ξεχωριστές… καλημέρες

mathites_lene_kalimeresΜε έξι διαφορετικούς τρόπους λένε «καλημέρα» μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, λίγο πριν μπουν στην τάξη.

Καθένας από αυτούς συμβάλει με τον δικό του τρόπο, στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, δημιουργεί την αίσθηση της ομαδικότητας και συσφίγγει περισσότερο τις ήδη στενές σχέσεις ανάμεσα στους μαθητές.

Το πρωτοποριακό καλωσόρισμα γίνεται κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή στις τάξεις Α’ και Δ’ του Δημοτικού Σχολείου. Έξω από την πόρτα της αίθουσας έχει τοιχοκολληθεί ένα χαρτί με έξι διαφορετικούς τρόπους καλωσορίσματος: «δίνουμε χέρια», «κόλλα πέντε», «αγκαλιά», «μπουνίτσα», «χορεύουμε» και «δίνουμε αγκώνες».

Ένας από τους μαθητές στέκεται στην είσοδο και υποδέχεται τους συμμαθητές του, καθένας από τους οποίους επιλέγει τον τρόπο που θα πούνε «καλημέρα» ακουμπώντας πρώτα ένα από τα έξι εικονίδια. Ο ξεχωριστός τρόπος της «καλημέρας» έχει γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές.

(Πηγή: enallaktikos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399