Τα άγρια χόρτα της Κρήτης γίνονται ντοκιμαντέρ από μαθητές

Ένα φιλμ οκτώμισι λεπτών για τα άγρια χόρτα του νησιού τους δημιούργησαν μαθητές από το Γυμνάσιο Αγίων Δέκα στη Μεσαρά Ηρακλείου. 

agria_hortaΤο φιλμάκι έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας  στο κεφάλαιο  διατροφή για » τα χόρτα και τα λαχανικά» και οι μαθητές συμμετείχαν στο 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Camera ON Festival 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο 30-31 Μαρτίου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Οι μαθητές όχι μόνο μάζεψαν αγριόχορτα, τα καθάρισαν και τα μαγείρεψαν υλοποιώντας μια πρωτότυπη ιδέα για τα φημισμένα χόρτα της Κρητικής γης που χαρακτηρίζει την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή της χώρας μας.

Όπως ανέφεραν τα παιδιά στο φιλμάκι που γύρισαν «η στάση μας και η συμπεριφορά απέναντι στα άγρια χόρτα του τόπου μας άλλαξε εντελώς. Επίσης αναθεωρήσαμε κάποιες εσφαλμένες απόψεις που είχαμε για τη διατροφή  και το κυριότερο: Αποφασίσαμε  να προσθέσουμε περισσότερα χόρτα και λαχανικά στην διατροφή μας».


(Πηγή: enallaktikos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.