Θωμάς Κινδύνης Ηθοποιός- σκηνοθέτης – μουσικοδιδάσκαλος

Αγαπητοί μου φίλοι γεια σας,

Όπως ίσως γνωρίζετε είμαι ηθοποιός αλλά όχι μόνο, στη ζωή μου αγάπησα πολύ τη μάθηση και όταν πραγματικά ανακάλυψα τι ήταν αυτό που με ενδιέφερε άρχισα να μαθαίνω όλο και περισσότερα. Για να σας πω την αλήθεια, τα σχολικά μου χρόνια τα πέρασα μετρώντας τις μέρες που θα τελείωνε το σχολείο! Όμως αργότερα που κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η γνώση ανασκουμπώθηκα και στρώθηκα στη δουλειά. Τότε άρχισα να βλέπω τη ζωή διαφορετικά γιατί μπορούσα να την καταλάβω καλύτερα και όσο την καταλάβαινα καλύτερα τόσο μπορούσα να κάνω αυτά που εγώ θέλω.  Έτσι σπούδασα μουσική, χορό  και θέατρο αλλά ακόμα και τώρα συνεχώς μαθαίνω , σπουδάζω διαβάζω! Όταν δυσκολεύομαι σε αυτά που μελετάω και ας πούμε αρχίζω να σκέφτομαι άλλα ή να ονειρεύομαι, έχω βρει ένα πολύ καλό κόλπο: ψάχνω και βρίσκω τις λέξεις που έχω διαβάσει σ’ ένα λεξικό. Συνήθως κάποια απ’ αυτές δεν την είχα καταλάβει ή την ήξερα με λάθος ορισμό. Επίσης πάντα προχωράω βήμα- βήμα σε αυτά που διαβάζω, και δεν πάω παρακάτω εάν δεν είμαι σίγουρος πως δεν έχω καταλάβει καλά το προηγούμενο, και τέλος χρησιμοποιώ  πάντα εικόνες για να βλέπω ή μικρά αντικείμενα (όπως γόμα, στυλό, συνδετήρας ή και πλαστελίνη)  για να επιδείξω με αυτά, αυτά που κατάλαβα.  Μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κόλπα για να τα καταφέρετε στα σίγουρα.

Πολλές φορές μπορεί να ονειρεύεστε να κάνετε ή να γίνετε κάτι και μετά λέτε: «σιγά, πολύ δύσκολο…» ή κάτι τέτοιο. Ε, λοιπόν όχι ποτέ μην το κάνετε αυτό. Τα πάντα μπορείτε να πετύχετε εάν το θέλετε πραγματικά. Εξασκηθείτε, κοιτάτε γύρω σας, παρατηρήστε, μελετήστε και θα γίνετε οι καλύτεροι.

Η γνώση μπορεί να σας χαρίσει έναν κόσμο καλύτερο, γι’ αυτό μελετήστε για τον εαυτό σας για τα όνειρά σας αλλά και για τους άλλους που σας χρειάζονται. Όταν αρχίζετε να μελετάτε κάτι, πάντα να σκέφτεστε: που μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτό;  Έτσι πάντα θα μαθαίνετε πράγματα με νόημα και δεν θα γίνεται ποτέ «παπαγάλοι»!

Σας εύχομαι λοιπόν, καλά μου παιδιά, να έχετε πάντα όρεξη να μαθαίνετε και να προχωράτε στη ζωή σας για  να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας.

Share
This entry was posted in ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ... ΖΕΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399