Λάκης Χαλκιάς

Μικροί αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας!

Αφού ευχηθώ από τα βάθη της ψυχής μου να έχετε υγεία και πολλές χαρές στη ζωή σας, σας εύχομαι καλή σχολική περίοδο και να έχετε και φέτος την καλύτερη δυνατή πρόοδο!

Με την ευκαιρία αυτή, που μου δίνεται μέσα από το περιοδικό σας, θα ήθελα να σας πω και μερικά λόγια με την ελπίδα να τα κρατήσετε βαθιά στην ψυχή σας και την μνήμη σας, ώστε να αποφύγετε στο μέλλον τις κακοτοπιές, αλλά και τις μεγάλες και επικίνδυνες παγίδες που σας έχουν στήσει. Για να έχετε μια μελλοντική καλή και ποιοτική ζωή και όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι να σας βλέπουμε και να σας καμαρώνουμε.

Η αλήθεια είναι πως καλείστε να ζήσετε σε ένα κόσμο εκμετάλλευσης, υπερκατανάλωσης και υποδούλωσης του ανθρώπινου πνεύματος. Δυστυχώς η γενιά η δική μας δεν μπόρεσε να προλάβει το έσχατο σημείο, στο οποίο σήμερα έχει φτάσει ολόκληρος ο κόσμος, είτε γιατί  δεν διακρίναμε το κακό που ερχόταν, είτε γιατί οι πολλοί αδράνησαν, ενώ κάποιοι το βοήθησαν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, με αποτέλεσμα σήμερα να φτάσουμε εδώ, με τις τόσο άσχημα οριακές διαστάσεις που έχουν πια πάρει τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Εμείς δεν είδαμε τον ‘εχθρό’ και οι περισσότεροι τον χειροκροτήσαμε όταν μας ‘άλωσε’ με τα ψεύτικα δώρα που μας χάρισε. Δεν ήρθε όπως οι Τούρκοι κάποτε με το γιαταγάνι, ή οι Γερμανοί με τα τανκς. Μπήκε στα σπίτια μας και την ζωή μας με την τεχνολογία, πανέμορφος και φκιασιδωμένος τόσο καλά, που ακόμα και σήμερα οι πιο πολλοί από μας δεν έχουμε καταλάβει πως πέρασε το κατώφλι μας. Μόνο που αναρωτιόμαστε στη συνέχεια, τι πρόκειται να υποστούμε ακόμα στο εγγύς μέλλον και για ποια μορφή υποδούλωσης των λαών, όλων των λαών, μπορούμε πλέον να μιλάμε;!

Με κύρια στηρίγματα σας το οικογενειακό και το σχολικό σας περιβάλλον, με βασικούς υποστηρικτές τους γονείς και τους δασκάλους σας, μέσα από την ασφαλή πληροφόρηση του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και την σωστή εκπαίδευση και μάθηση του σχολείου, προσπαθήστε να μην γίνεται έρμαια της ‘κάθε μηχανής’ που σας ‘στήνουν’ για να σας δελεάσουν και τελικά να σας παγιδέψουν.

Η πολύ-πληροφόρηση που σας προσφέρεται από την τεχνολογία και που κάθε ώρα και στιγμή γίνεται όλο και πιο ισχυρή, μας δίνει αν τη χρησιμοποιήσουμε σωστά πολλά θετικά στοιχεία που τα έχουμε ανάγκη, είναι όμως τόσο γλυκιά και συναρπαστική όπως οι σειρήνες στην ¨Οδύσσεια¨, με τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του και σε  υποδουλώνει χωρίς να το καταλάβεις ψυχικά και πνευματικά (σκέφτεται αυτή πριν από μας), μας σερβίρει αυτό που θέλει και όπως το θέλει, χωρίς να έχουμε καμιά γνώμη, απαίτηση, και καμιά  προτίμηση! 

π.χ. δείτε η μόδα πως οδηγεί τους καταναλωτές σαν κοπάδι, πως τα ναρκωτικά απομυζούν, καταδυναστεύουν και καταστρέφουν την ζωή των χρηστών, πως διασκεδάζει η νεολαία σε παγκόσμιο επίπεδο, πως διατρέφεται (fast food) και γενικά τον χωρίς προβληματισμό τρόπο ζωής της. Όλα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, ώστε οι λαοί μεταξύ τους να μην έχουν πια κανένα ξεχωριστό και χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Όλα συντείνουν δηλαδή στην ισοπέδωση των πάντων! 

Έχει καταδειχθεί πλέον πως η τεχνολογία, αν και είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο στην σύγχρονη ζωή μας, με τον τρόπο που ‘εισβάλλει’ στην καθημερινότητα μας, αλλά και η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτευχθεί με την ανάπτυξη της, δείχνει ποιες είναι και οι προθέσεις και οι στόχοι που τελικά επιδιώκει μέσα από αυτήν και τις εφαρμογές της. Γι αυτό το λόγο όσο χρήσιμη είναι, άλλο τόσο είναι και επικίνδυνη και ύπουλη.

Γι αυτό αντισταθείτε! Θέλει πολλή και σωστή παιδεία ο άνθρωπος για να μπορεί να την χρησιμοποιεί σωστά,  έτσι ώστε να την ελέγχει και όχι να ελέγχεται από αυτή.

Να μην γίνετε οι αυριανοί δούλοι της τεχνολογίας. Αντισταθείτε σε κάθε εθισμό.

όπως π.χ. στον εθισμό που προκαλεί το ‘χαζοκούτι’ όπως συνηθίζουν να αποκαλούν πολλοί την τηλεόραση. Δυστυχώς το αποτέλεσμα που βγαίνει όλα αυτά τα χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα δείχνει πως μόνο χαζοκούτι δεν είναι, εφόσον σε κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο έγινε ο ‘πρώτος διδάξας’ των πάντων και ότι στατιστικά αποδεδειγμένα οδηγεί τον άνθρωπο στην αποβλάκωση και τη πνευματική υποδούλωση. Μάθετε λοιπόν όχι μόνο να την ανοίγετε, αλλά και να την ΚΛΕΙΝΕΤΕ. Με επιλογή. Όπως επίσης και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Θα μπορούσα να σας πω περισσότερα, αλλά πιστεύω πως τα νέα παιδιά ακούγοντας λίγα, καταλαβαίνουν πάρα πολλά, όταν οι μεγάλοι απευθύνονται σοβαρά σ’ αυτά. Τελειώνοντας λοιπόν, σας λέω ετούτο.

Προσπαθήστε να μάθετε την ιστορία του τόπου και του λαού μας. Αγαπήστε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του, τα ήθη και έθιμα του, αλλά και ότι έχει σχέση με την Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Διατηρείστε την περιβαλλοντική του τελειότητα.

Έτσι θα αγαπήσετε, θα σεβαστείτε και θα υπερασπιστείτε όλα αυτά για τα οποία αξίζει να λεγόμαστε  ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Με εφόδια αυτά, θα γίνετε οι αυριανοί Πολίτες της παγκόσμιας κοινότητας.

Επειδή ένας από τους μεγάλους ποιητές που αγαπώ πολύ και θαυμάζω είναι και ο Εθνικός  μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, θα κλείσω με ένα μικρό απόσπασμα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», τον στίχο που λέει:

              «Πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου»    

Και πάλι σας εύχομαι καλή σχολική περίοδο!

Σε όλα τα παιδιά του κόσμου!!!

 

Share
This entry was posted in ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ... ΖΕΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399