Δεκάδες Έλληνες μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο

Το 13,1% των Ελλήνων μαθητών εγκαταλείπει το σχολείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  την ώρα που η Ελλάδα στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»,  έχει δεσμευθεί να μειώσει το ποσοστό της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης στο 10%.

Μετά από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης Ανδρούλα Βασιλείου μιλώντας για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από τη χώρα μας τόνισε ότι η πρόωρη σχολική εγκατάλειψη αποτελεί ένα μάλλον άκρως πολύπλοκο φαινόμενο και συχνά εξακολουθεί να λείπει μια ισορροπημένη και συνεκτική προσέγγιση από τα κράτη μέλη για την αντιμετώπισή του.

«Η νέα κυβέρνηση, ανάμεσα σε πολλές άλλες ιστορικές προκλήσεις αναλαμβάνει και την ευθύνη να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παιδιών που δεν καταφέρνουν να τελειώσουν το σχολείο» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου.

(πηγή: Το Ποντίκι)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399