ΚΕΕΛΠΝΟ: Εξαφανισμένες ασθένειες θερίζουν το κέντρο της Αθήνας

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ιστορικό κέντρο κρούει το ΚΕΕΛΠΝΟ, που πραγματοποίησε την πρώτη επιδημιολογική έρευνα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα στοιχεία είναι τρομακτικά με τα λοιμώδη νοσήματα να «θερίζουν» αρκετούς από τους κατοίκους της πρωτεύουσας.  Αρκετά ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι έχουν εμφανιστεί ξανά ασθένειες που είχαν εξαλειφθεί.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρέδωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζος, στην Βουλή, «θερίζουν»  η HIV λοίμωξη, η ηπατίτιδα B και C, η ελονοσία, η φυματίωση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η σύφιλη, η βλεννόρροια και τα κονδυλώματα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πρώτη αιτία της αύξησης των νοσημάτων είναι η… πορνεία, γυναίκεια και ανδρική, χωρίς προφυλάξεις.

Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» είναι οι οδοί: Αγίου Κωνσταντίνου-Κολωνού-Πειραιώς-Αγίων Ασωμάτων-Ερμού-Αιόλου έως και τις πλατείες Ομονοίας, Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παντελεήμονα, Βικτωρίας, Αμερικής, καθώς και κατά μήκος των οδών Πατησίων, Αχαρνών και Δροσοπούλου.

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμάται ότι περίπου 20.000 γυναίκες, οι περισσότερες ξένης προέλευσης, εκπορνεύονται παράνομα, ενώ περίπου 13.000 – 14.000 είναι θύματα εμπορίας και προέρχονται από χώρες όπως η Νιγηρία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Μολδαβία, η Ρουμανία και η Λευκορωσία.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι παρατηρείται μεγάλη αύξηση των ατόμων που «κολλάνε» AIDS κυρίως στις ηλικίες 25 έως 35 ετών!!!

Δυσάρεστα είναι και τα στοιχεία που αφορούν την ανδρική πορνεία, σύμφωνα με τα οποία οι εκδιδόμενοι είναι κυρίως μετανάστες με σύνδρομα στέρησης και αυτοκτονικές τάσεις, πράξεις αυτοτραυματισμού, εθισμός σε αλκοόλ και άλλες ψυχότροπες ουσίες.

(πηγή: Star.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399