Διαμαρτύρονται για το σχέδιο “Αθηνά” μέσα από… βιντεοπαιχνίδι

Την απόφαση να διαμαρτυρηθεί με έναν ευφάνταστο τρόπο για τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο Αθηνά πήρε μια τετραμελής ομάδα σπουδαστών από το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας.

Οι σπουδαστές αντιδρούν στη συγχώνευση της σχολής τους με το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ΤΕΙ Λαμίας, σημειώνουν πως το τμήμα τους είχε εξαιρετικές υποδομές και συνεργασίες με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ισχυρές εταιρείες του αντικειμένου, ενώ ζητούν να μάθουν ποια είναι τα αντικειμενικά κριτήρια για την απόφαση αυτή.

«Σκεπτόμενοι πως μπορούμε να αντιδράσουμε και να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας, αποφασίσαμε να διακωμωδήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να περάσουμε κάποια μηνύματα μέσα από ένα μικρό βιντεοπαιχνίδι, το οποίο αποτελεί και απόδειξη της τεχνογνωσίας που προφέρει το τμήμα μας. Τα μηνύματα αυτά θίγουν κοινωνικά, οικονομικά αλλά και ακαδημαϊκά ζητήματα» αναφέρουν οι τέσσερις σπουδαστές.

Για το λόγο αυτό… γεννήθηκε το «Σχέδιο Αθηνά: Απόδραση από τη Λαμία». «Βέβαια, αν και το παιχνίδι αναφέρεται σε εμάς, περίπου 30.000 φοιτητές από όλη την Ελλάδα βρίσκονται στην ίδια θέση και μπορούν να ταυτιστούν με το παιχνίδι όσο και εμείς» καταλήγουν οι σπουδαστές.

Mπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι από εδώ: http://goo.gl/o2BRT

(πηγή: iefimerida.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399