Με ανέμους 200 χιλιομέτρων την ώρα σαρώνει την Ινδία ο κυκλώνας Φάνι – Ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Στις παράκτιες περιοχές της ανατολικής Ινδίας έφτασε σήμερα ο ισχυρός κυκλώνας Φάνι, συνοδευόμενος από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα.

fani-1Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν το τελευταίο 24ωρο από τις εστίες τους, όπου κινδύνευαν, και να μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές.

fani-2Ενισχυόμενος επί μέρες στη βόρεια άκρη του κόλπου της Βεγγάλης, ο κυκλώνας Φάνι χτύπησε τελικά τις ακτές του κρατιδίου Οντίσσα γύρω στις 8 το πρωί, τοπική ώρα, ξεριζώνοντας δέντρα και ρίχνοντας στύλους με ηλεκτρικά καλώδια.

fani-3Στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Bhubaneshwar οι αρχές έδωσαν εντολή να παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο ενώ στο κρατίδιο Οντίσσα σχολεία και πανεπιστήμια επίσης δεν λειτουργούν.

fani-4Η εποχή των κυκλώνων στην Ινδία, όπως σημειώνει το Reuters, μπορεί να διαρκέσει από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο, με σφοδρές καταιγίδες, μεγάλες καταστροφές και απώλεια ζωών τόσο στη χώρα αυτή όσο και στο γειτονικό Μπαγκλαντές.

fani-5fani-6(Πηγή: newsbeast.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399