Η σπάνια «αποικία» Ιππόκαμπων στο Στρατώνι Χαλκιδικής

ipokabosΠριν από 10 χρόνια μια παρέα καταδυτών εντόπισε πλήθος ιππόκαμπων σε μια συγκεκριμένη μικρή θαλάσσια περιοχή στο Στρατώνι Χαλκιδικής… Από τότε, όσες φορές και εάν καταδύθηκαν οι δύτες στο σημείο, οι μικροσκοπικοί αυτοί, ιδιαίτεροι θαλάσσιοι «δράκοι» ήταν εκεί, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Tο γεγονός ότι ο πληθυσμός των ιππόκαμπων του Στρατωνίου παραμένει σε μόνιμη βάση στη συγκεκριμένη θαλάσσια ζώνη, αποτελεί -σύμφωνα με τους επιστήμονες- σπάνιο και μοναδικό φαινόμενο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Ο Κώστας Κατσιούλης είναι εκπαιδευτής καταδύσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Ιππόκαμπος Ενάλιο Ινστιτούτο», που δημιουργήθηκε από τη συγκεκριμένη παρέα, προκειμένου να μελετηθεί και να προστατευθεί ο πληθυσμός των ιππόκαμπων Στρατωνίου. Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι «όλα ξεκίνησαν από ένα τυχαίο γεγονός, από καταδύσεις που κάναμε για άλλους λόγους συναντήσαμε έναν πληθυσμό από ιππόκαμπους και αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι ο πληθυσμός αυτός ήταν πάντα εκεί  και σε κάθε κατάδυση πάντα τους συναντούσαμε».

(Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399