Πιστοί στο καθήκον: Ήρωες γιατροί ολοκλήρωσαν εγχείρηση καρδιάς ενώ καιγόταν το κτίριο

Μία ιστορία αληθινού ηρωισμού εκτυλίχθηκε στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, όταν μία ομάδα γιατρών ολοκλήρωσε με επιτυχία εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς την ώρα που στο νοσοκομείο είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά και οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες.

iroes_giatroiΣτο Μπλαγκοβετσένσκ, στην περιφέρεια Αμούρ της Ρωσίας, ξέσπασε μία μεγάλη πυρκαγιά στο καρδιολογικό κέντρο της πόλης, σε μια έκταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο καρδιολογικό κέντρο στην πόλη Blagoveshchensk την Παρασκευή, σε μια έκταση 1.600 τετραγωνικών μέτρων.

Η ξύλινη σκεπή του νοσοκομείου τυλίχτηκε στις φλόγες και χρειάστηκε να απομακρυνθούν 128 άνθρωποι, ενώ το κτίριο γέμισε καπνούς.

Την ίδια ώρα μια ομάδα οκτώ γιατρών και νοσηλευτών έκαναν εγχείρηση ανοικτής καρδιάς σε έναν ασθενή στο ισόγειο.

Οι γιατροί συνέχισαν την επέμβαση λέγοντας πως ήταν αδύνατον να τη διακόψουν και έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τον ασθενή τους.

Οι πυροσβέστες έκαναν τα πάντα για να προστατεύσουν τον χώρο του χειρουργείου.

Μόλις ολοκληρώθηκε η εγχείρηση και οι γιατροί βεβαιώθηκαν ότι ο ασθενής ήταν καλά, απομακρύνθηκαν από το κτίριο μαζί του και ο ίδιος μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη, ενώ τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, Κονσταντίν Ριμπάλκο, «ο έλεγχος της φωτιάς ήταν μία πολύπλοκη υπόθεση καθώς στο χειρουργείο βρισκόταν σε εξέλιξη επέμβαση ανοικτής καρδιάς σε ασθενή. Πήραμε όλα τα μέτρα για να προφυλάξουμε το χειρουργείο».

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας έδωσε εντολή να βραβευτούν οι γιατροί της ομάδας που πραγματοποίησε την επέμβαση για τον ηρωισμό τους όσο και οι πυροσβέστες για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους.

(Πηγή: sputniknews.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399