«Για τον Άλκη»: Συγκινητικό βίντεο αποχαιρετισμού από τους μαθητές του Γυμνασίου Χάλκης

«Το κακό δεν ανήκει μόνο σε εκείνους που το κάνουν, ανήκει σε όποιον μπορεί να το αποτρέψει και δεν το σταματάει»

video_gia_alki_gymnΟι μαθητές του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης «Σ. Φανουράκης» σουτάρουν για τον Άλκη.

Η φρικιαστική δολοφονία του 19χρονου Άλκη αναστάτωσε όλη την Ελλάδα και οι μαθητές του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης «Σ. Φανουράκης» δημιούργησαν ένα βίντεο ευαισθητοποίσης με συνθήματα κατά της οπαδικής βίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συζήτηση  και δράσεις ευαισθητοποίησης με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής βίας.

Μετά το ψήφισμα που εξέδωσαν οι μαθητές, απέστειλαν – με τη συμβολή του εκπαιδευτικού κ. Γιάννη Σικαλίδη – στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη, φανέλα της Χάλκης, αναγράφοντας σχετικό μήνυμα.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν το βίντεο ευαισθητοποιησης.

Ο Διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων δηλώνουν περήφανοι για τα παιδιά και τους συγχαίρουν για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους.

Οι φράσεις «Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο» και «Η βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό» ακούγονται σε όλη τη διάρκεια του βίντεο.

«Ο αθλητισμός είναι διασκέδαση. Βάζουμε τέρμα στη βία. Θεραπεύστε το απόστημα. Το κακό δεν ανήκει μόνο σε εκείνους που το κάνουν, ανήκει σε όποιον μπορεί να το αποτρέψει και δεν το σταματάει» λένε οι μαθητές στο βίντεο.

«Καλό ταξίδι Άλκη, καλό παράδεισο Άλκη. Σε αποχαιρετούμε με δάκρυα στα μάτια» γράφουν οι μαθητές.

(Πηγή: alfavita.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399