3 μήνες πριν το τέλος και τα βιβλία δεν έχουν πάει στα σχολεία

Τρεις μήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά και ακόμα τα βιβλία δεν έχουν πάει στα σχολεία.

Ειδικά στα ΕΠΑΛ, οι μαθητές δεν έχουν παραλάβει βιβλία σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, τα βιβλία της «Γλώσσας – Έκφρασης» και των «Μαθηματικών» της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ ακόμα έρχονται. Επίσης, σε πολλά σχολεία λείπουν και τα βιβλία των μαθημάτων που διδάσκονται ανάλογα την ειδικότητα του μαθητή και εξετάζονται και αυτά πανελλαδικά (π.χ. το βιβλίο της ειδικότητας των ψυκτικών, των ηλεκτρονικών κλπ…). Το βιβλίο των «Μαθηματικών» ούτε καν βρίσκεται σε διαδικασία εκτύπωσης.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο ανακοίνωσε πρόγραμμα εξετάσεων για μαθήματα που δεν έχουν καλά-καλά διδαχτεί.

Το θέμα ανέδειξε στη Βουλή ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπακωνσταντίνου που αναφέρει σε επίκαιρη ερώτηση του πως “Οι υποσχέσεις του Υπουργείου ότι το πρόβλημα θα είχε λυθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου αποδείχτηκε στάχτη στα μάτια μπροστά στις αντιδράσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.”

“Οι φωτοτυπίες δεν είναι  δυνατό να αποτελέσουν λύση στο πρόβλημα και βέβαια η διδασκαλία των μαθημάτων με αυτές τις συνθήκες για κανένα λόγο δεν μπορεί να θεωρείται ουσιαστική προετοιμασία για πανελλαδική εξέταση στα πλαίσια ενός σκληρά ανταγωνιστικού σχολείου. Η πολιτική αυτή στέλνει τη νεολαία στον Καιάδα της αμορφωσιάς και της κατάρτισης. Θέλουν τα νέα παιδιά φτηνό ευέλικτο, εργατικό δυναμικό και όχι ανθρώπους με γνώση και δικαιώματα.” σημειώνει και ρωτά την υπ. Παιδείας τι μέτρα θα πάρει για να δοθούν άμεσα όλα τα βιβλία στους μαθητές, για να μειωθεί άμεσα η εξεταστέα ύλη και για να εξεταστούν οι μαθητές (πανελλαδικά) μόνο στην ύλη που πρόλαβαν να διδαχθούν.

(πηγή: http://www.alterthess.gr)
Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399