Δράση WWF Ελλάς: Δώστε μια ευκαιρία στα θαλάσσια θηλαστικά να επιβιώσουν

Το WWF Ελλάς, η ΜΟm – Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και ο ξενοδοχειακός όμιλος Aldemar Hotels & Spa ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες.

Με το σύνθημα «Δώστε τους μία ευκαιρία να επιβιώσουν», ο χρηματοδοτικός μηχανισμός «Check out for Thalassa», αξιοποιεί την δυνατότητα των επισκεπτών των ξενοδοχείων του ομίλου Aldemar Hotels & Spa στην Κρήτη, Ρόδο και Πελοπόννησο, να συμβάλουν στην προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών με έναν πολύ απλό τρόπο. Τα ξενοδοχεία, με τη σύμφωνη γνώμη των επισκεπτών, μπορούν να προσθέσουν μόλις ένα ευρώ στον εξοφλητικό τους λογαριασμό, συνεισφέροντας στις δράσεις του προγράμματος «Θάλασσα».

Στόχος της ευρωπαϊκής εκστρατείας «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε», είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού και των άμεσα εμπλεκομένων φορέων για τα εννέα μόνιμα και τα πέντε περιστασιακώς εμφανιζόμενα θαλάσσια θηλαστικά των ελληνικών θαλασσών. Μέσα από τον δικτυακό τόπο της εκστρατείας, οι επισκέπτες ενημερώνονται για τη σημασία των συγκεκριμένων ειδών για το θαλάσσιο περιβάλλον, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις απλές πράξεις όλων μας που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία τους. Προστατεύοντας άλλωστε τα θαλάσσια θηλαστικά, προστατεύουμε τις θάλασσές μας!

Το πρόγραμμα «Θάλασσα» υλοποιείται με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το WWF Ελλάς, τη MΟm/Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute.

(πηγή: thebest.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399