Το «Βιβλίο της Ζωής» του David Kracov αφιερωμένο στα παιδιά!

«Ένα βιβλίο-έργο τέχνης, γεμάτο πολύχρωμες πεταλούδες, στις σελίδες του οποίου υπάρχουν αποσπάσματα από ημερολόγια, ποιήματα, σκέψεις κρυφές αλλά και τα όνειρα των παιδιών που κατάφεραν μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ να λάβουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής μέσα από τη φιλανθρωπία του ραβίνου Yossi Raichik, διευθυντή του Ιδρύματος Charbad’s Children of Chernobyl». Με τα λόγια αυτά προλόγισε την παρουσίαση του «The Book of Life» (σ.σ. «Βιβλίο της Ζωής», ο γλύπτης David Kracov.

Από τη Φλώριδα ως το Τελ Αβίβ, το εντυπωσιακό μεταλλικό γλυπτό, το οποίο ανέρχεται σε περίπου μισό μέτρο ύψος, είναι ένας φόρος τιμής στην εξαιρετική προσπάθεια του ραβίνου αλλά και ένας τρόπος ευαισθητοποίησης διάφορων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων υπέρ της βοήθειας σε παιδιά του κόσμου που έχουν ανάγκη. Καθεμία από τις ζωγραφισμένες στο χέρι πεταλούδες αντιπροσωπεύει τα 2.547 παιδιά που σώθηκαν από την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ και, -μέσω της φιλανθρωπίας- πήραν μια νέα ευκαιρία ζωής.

Οι πεταλούδες εκπροσωπούν «την αξία της ζωής ενός παιδιού», ενώ τα χρώματα και η κίνηση που επέλεξε ο Kracov «αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη φευγαλέα φύση της παιδικής ηλικίας». Το εξαιρετικό αυτό έργο τέχνης χρησιμεύει, παράλληλα, και ως μια εξαιρετική υπενθύμιση της μεγάλης ευθύνης μας όσον αφορά στην προστασία των αθώων παιδιών στον πλανήτη αλλά και της βοήθειας που οφείλουμε να προσφέρουμε σε αυτά, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

(πηγή: perierga.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399