Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί διεκδικούν οριστική λύση

Μαζική κινητοποίηση στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά πραγματοποίησαν η Ομοσπονδία Γονέων και η ΕΛΜΕ Πειραιά απαιτώντας τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών και δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί λύση. 

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και από κει με συνθήματα διαμαρτυρίας πήγαν στην Αντιπεριφέρεια. Σε συνάντηση όμως που είχε αντιπροσωπεία τους με τον διευθυντή του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, αυτός, για μια ακόμα φορά, δήλωσε πως οι περιφέρειες είναι αναρμόδιες και «πέταξε» την ευθύνη στους δήμους. Η στάση αυτή εξόργισε τους συγκεντρωμένους, που βλέπουν εδώ και ένα μήνα, από τότε που άνοιξαν τα σχολεία, οι αρμόδιοι να δηλώνουν αναρμόδιοι και να μη δίνεται καμία λύση στο μείζον θέμα της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης προχώρησαν και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς. Η (μη) μεταφορά των μαθητών αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα για μαθητές και γονείς καθώς το συγκεκριμένο σχολείο συγκεντρώνει παιδιά από μία ευρύτατη περιοχή της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής και μεγάλου μέρους της Αθήνας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε παρέπεμψε ο διευθυντής του γραφείου του Γ. Στουρνάρα καθηγητές, γονείς, μαθητές και τους δημάρχους Ανατολικής Αττικής, που διαμαρτυρήθηκαν χτες έξω από το υπουργείο για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών. Με ψήφισμα διαμαρτυρίας, που υπογράφεται από τους Δήμους Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού και Σπάτων – Αρτέμιδος, καλείται η κυβέρνηση να αποδώσει τα οφειλόμενα.

Στο μεταξύ, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στη Βουλή, δίνονται κάποια ποσά για αποπληρωμή χρεών των ΟΤΑ προς τους μεταφορείς, ενώ η αρμοδιότητα της μεταφοράς περνά από τους δήμους στις περιφέρειες. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών καταβάλλονται 14.000.000 ευρώ στις περιφέρειες και 3.000.000 ευρώ στους δήμους για αποπληρωμή οφειλών προς μεταφορείς. Η επόμενη καταβολή οφειλομένων έχει προγραμματισθεί για το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

(πηγή: Ριζοσπάστης)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.