Αποκλεισμός εκατοντάδων παιδιών με νοητική υστέρηση

Χάνουν το δικαίωμα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης

«Περισσότερα από 200 παιδιά με νοητική υστέρηση 14-21 χρόνων αποκλείονται από την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο, την εκπαίδευση καταξιωμένων από καταξιωμένους ειδικούς παιδαγωγούς και καταδικάζονται όχι μόνο στην εσωστρέφεια, αλλά και παράλληλα και στην απραξία, χάνοντας πια το δικαίωμα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης στην υφαντική και σε άλλες τέχνες» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση, για το Σικιαρίδειο ίδρυμα, που παρείχε πολύτιμο έργο στην ΕΝΤΑΞΗ των παιδιών με νοητική υστέρηση ώστε να έχουν ισότιμη προσβασιμότητα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας, ο Δήμος Αμαρουσίου έκανε μεγάλο αγώνα και εξάντλησε κάθε δυνατότητα παρέμβασης προς το Υπουργείο Παιδείας, καταφέρνοντας να διατηρηθεί σε λειτουργία το νηπιαγωγείο και το δημοτικό, όμως η προσπάθεια για τη μερίδα των παιδιών ηλικιών 14-21 ετών που σύμφωνα με το κληροδότημα του Ιδρύματος υπήρχε η δέσμευση του κράτους ότι θα επιδοτούντο, δεν ευοδώθηκε.

Δίπλα στους γονείς των παιδιών του Ιδρύματος και τους ουσιαστικά απολυμένους εργαζόμενους, συμπαραστάθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σικιαρίδιου Ιδρύματος ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος ΔΣ κος Γαρδέλης, ο αντιδήμαρχος κος Αλεπούς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Σμυρνής, ο κος Μαγιάκης, ο κος Φωτόπουλος ο κος Κούκουζας, ο κος Πολυχρονιάδης καθώς και πολλοί γονείς, παιδιά εργαζόμενοι κα φορείς του Αμαρουσίου και Πεντέλης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου από την πλευρά του συμπαραστέκεται σε γονείς και παιδιά με νοητική υστέρηση του Σικιαρίδιου Ιδρύματος και καταδικάζει εκείνους που έφεραν την ευθύνη να χρηματοδοτήσουν.

«Αν δεν υπάρχουν οι σχετικοί κωδικοί χρηματοδότησης των εργαζομένων του Σικιαρίδιου στα αρμόδια Υπουργεία, καλούμε τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας σε άμεση ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση, όπως εξασφαλίσουν πόρους μέσα από το ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία του Ιδρύματος και η μισθοδοσία των εργαζόμενων. Κάνουμε ένα καθολικό κάλεσμα με τη φυσική παρουσία όλων πάνω από παρατάξεις και κόμματα γιατί είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον Άνθρωπο και ιδιαίτερα στο Παιδί που μας έχει ανάγκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κος Πατούλης και κατέληξε την ομιλία του τονίζοντας την αδήριτη ανάγκη μιας καθολικής συγκρότησης αυτής και των άλλων μονάδων της χώρας που προσφέρουν το πολύτιμο έργο της ΕΝΤΑΞΗΣ στα Παιδιά με Αναπηρία, και τον συντονισμό άμεσης παρέμβασης σε πανελλαδικό επίπεδο για την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με αναπηρία σε τόσο μοναδικές και εξειδικευμένες δομές της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399