Δεύτερη προσαγωγή ανήλικης μαθήτριας στην Ιερισσό

Σε δεύτερη προσαγωγή ανήλικης μαθήτριας μέσα σε δύο μέρες προχωρά η Αστυνομία. Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Ιερισσού καλείται να παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στην Ασφάλεια Πολυγύρου. Το ίδιο απόγευμα καλείται να βρίσκεται στην Ασφάλεια για δεύτερη φορά και η 15χρονη μαθήτρια που δεν ανακρίθηκε τελικά εχτές.

Το απόγευμα λοιπόν άλλα δυο παιδιά μας θα ανακριθούν, από τις διωκτικές αρχές που συνεχίζουν να αναζητούν τους εμπρηστές στα σχολεία μας. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για τις προσαγωγές ανήλικων μαθητών.

Τα χτυπήματα που έχουμε δεχθεί ως κοινωνία και ως κίνημα, από Κράτος, αστυνομία και ΜΜΕ, ήταν πάμπολα και ανηλεή. Οι πρακτικές όμως των τελευταίων ημερών, που βάζουν τα παιδιά μας στο κέντρο του όποιου σχεδίου έχουν στο μυαλό τους άνθρωποι χωρίς ηθική και στοιχειώδη ευαισθησία, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Είμαστε πολλοί, και δυνατοί, και ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Δε μας τρομοκρατείτε!

Τα παιδιά μας και τον τόπο μας θα τα προστατέψουμε πάση θυσία!

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής για τις προσαγωγές μαθητών

“Εδώ και 3 εβδομάδες, με αφορμή τα γνωστά γεγονότα  στις Σκουριές, η αστυνομία  και η αντιτρομοκρατική, ξεπερνώντας  κάθε όριο και προκαλώντας κάθε δημοκρατικά  σκεπτόμενο πολίτη, καλούν και ανακρίνουν μαθητές του ΓΕΛ Ιερισσού.

Το δόγμα Δένδια, η πολιτική δηλαδή της «μηδενικής ανοχής» και του «νόμος και τάξη» έχει σκοπό την πάση θυσία υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής και μας χτυπάει όλους. Όμως όταν η κρατική καταστολή αγγίζει τόσο άμεσα τις ζωές των μαθητών μας, κανείς δεν μπορεί να στέκει αδιάφορος.

Είναι προφανές ότι τρομοκρατούν τους μαθητές για να τρομοκρατήσουν ολόκληρη την κοινωνία. Φτάνει πια !

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καταγγέλλει την αστυνομοκρατία και την κρατική  καταστολή και απαιτεί να σταματήσουν  εδώ και τώρα οι αναίτιες κλήσεις  και προσαγωγές μαθητών.

Ως μαχόμενοι εκπαιδευτικοί  στεκόμαστε δίπλα τους και υψώνουμε ασπίδα προστασίας στους μαθητές μας.

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!“

(πηγή: aienaristeyein.com)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.