Απεργία πείνας ξεκίνησαν χιλιάδες μετανάστες σε κέντρα κράτησης

Σε απεργία πείνας βρίσκονται από το Σάββατο περίπου δύο χιλιάδες μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη παραμονή τους στα κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα

Όπως υποστήριξαν σε συνέντευξη Τύπου μέλη της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), «αποκορύφωμα των άθλιων συνθηκών κράτησης, της κακομεταχείρισης και των βασανιστηρίων που έχουν υποστεί οι περίπου πέντε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ήταν τρεις απόπειρες αυτοκτονίας που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αμυγδαλέζα».

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Π. Κωνσταντίνου έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης των μεταναστών, προσθέτοντας πως η απεργία πείνας έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και στα «πολλά αστυνομικά τμήματα που έχουν μετατραπεί σε χώρους κακομεταχείρισης μεταναστών και προσφύγων».

«Τρεις απεργοί πείνας από τις εκατοντάδες που ξεκίνησαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας, προχώρησαν σήμερα το πρωί [το Σάββατο] σε απόπειρα αυτοκτονίας. Ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε σπασμένο τζάμι από το παράθυρο και έκοψε τον λαιμό του» κατήγγειλε ο κ. Κωνσταντίνου.

Κατηγόρησε μάλιστα τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι προσπαθεί να συγκάλυψει τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης.

Απηύθυνε, δε, έκκληση στήριξης προς τα συνδικάτα, την ΕΙΝΑΠ, τους δικηγορικούς συλλόγους, τους βουλευτές, τους δημάρχους, τη Διεθνή Αμνηστία, τις επιτροπές στήριξης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε δηλώσεις στήριξης του αγώνα για άμεση απελευθέρωση των μεταναστών προχώρησαν από την πλευρά τους ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Ρεζά Γκολαμί, και ο Χαρούτ Χουσεϊν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαγκλαντές. Ζήτησαν από τις Αρχές άδεια επίσκεψης στους απεργούς πείνας μαζί με ομάδα γιατρών και δικηγόρων.

(πηγή: thepressproject.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.