Σκληρή γλώσσα κατά των Ευρωπαίων ηγετών χρησιμοποιεί ο Economist. Ο τίτλος χαρακτηριστικός:
«The Sleepwalkers (Οι υπνοβάτες): Μια ευρω-καταστροφή έτοιμη να συμβεί». Με μπόλικη ειρωνεία και σαρκασμό το βρετανικό περιοδικό στο βασικό του άρθρο παρουσιάζει τους ηγέτες της ΕΕ ως υπνοβάτες που βαδίζουν με μαθηματική ακρίβεια προς τον γκρεμό και τους καταλογίζει έλλειψη πολιτικής βούλησης.
Το εξώφυλλο δείχνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να βαδίζουν προς τον γκρεμό, με πρωταγωνίστρια την Άγκελα Μέρκελ.
Το βρετανικό περιοδικό χαρακτηρίζει «καθησυχαστική ιστοριούλα» όλη την ενορχηστρωμένη προσπάθεια παρουσίασης μιας αισιόδοξης εικόνας βελτίωσης της κρίσης και ανησυχεί πως εάν δεν δράσουν θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι πολίτες.
Το περιοδικό μιλάει ακόμη για χαλαρή αντιμετώπιση από την πλευρά των ηγετών της Ευρώπης γεγονός που αποδίδει αφενός στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και αφετέρου στην κάκιστη εικόνα που έχουν οι πολίτες για την Ένωση.
(πηγή: briefingnews.gr)







Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο θερμότερος της ιστορίας
Σχολική διαρροή και περιθωριοποίηση των νέων
Κορονοϊός: Περισσότερα από 100.000 τα κρούσματα παγκοσμίως - Μεγάλη ανησυχία για την εξάπλωση του ιού
ΠΟΥ: Η οικονομική κρίση πυροδοτεί την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα
Σύσταση ΠΟΥ σε όλες τις χώρες να παρακολουθούν τις παρενέργειες των εμβολίων για τον κορονοϊό